Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Турчинов провів інспекцію передової на фронті

Війна з Росією (АТО) 7535 переглядів

Опубліковано - 13.07.2016 18:31 | Всі новини | Версія для друку

Турчинов провів інспекцію передової на фронті
Турчинов провів інспекцію передової на фронті
У зв’язку із загостренням ситуації в зоні проведення АТО Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виїхав на передню лінію оборони наших Збройних Сил.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Провівши робочу нараду з військовим керівництвом АТО, Турчинов перевірив боєготовність наших військових підрозділів в районі Маріуполя та відвідав опорні пункти в Широкиному й інші позиції на південних оборонних рубежах.

За його словами, російські окупаційні війська в складі 1-го і 2-го армійських корпусів значно збільшили кількість обстрілів, «що здійснюються із зухвалим нехтуванням домовленостей щодо відведення від лінії зіткнення важкого озброєння». «Противник щоденно використовує для здійснення обстрілів заборонену Мінськими угодами 152-мм і 122-мм артилерію, 120-мм міномети та РСЗО», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що також значно зросла активність застосування професійно підготовлених диверсійно-розвідувальних груп та снайперів.

Турчинов наголосив, що останнім часом зафіксовано створення противником спеціалізованих мобільних мінометних груп, «які спеціалізуються на ураженні військових і цивільних об’єктів та ведуть вогонь з урахуванням маршрутів пересування спостережних груп ОБСЄ».

«Всі ці провокативні дії призводять до зростання втрат серед особового складу сил АТО, а також до втрат серед цивільного населення, та, за задумом кремлівського керівництва, мають на меті повністю зірвати досягнуті у Мінську домовленості», - зазначив Секретар РНБО.

Також Турчинов повідомив, що найбільша інтенсивність дій противника відзначається на Донецькому та Маріупольському напрямках. За його словами, окупаційні війська інтенсивно забезпечуються зброєю, боєприпасами та паливом, створюються оперативні резерви.

«Все це є підтвердженням підготовки російським Генштабом наступальних операцій», - додав він, підкресливши, що Збройні Сили України готові дати адекватну відповідь на будь-які провокації агресора.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.