Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер уродженець Києва, відомий артист Кирило Лавров

Втрата 12928 переглядів

Опубліковано - 27.04.2007 16:20 | Всі новини | Версія для друку

Одна з останных ролей Кирила Лаврова - Понтій Пілат в “Майстер і Маргарита”...
Одна з останных ролей Кирила Лаврова - Понтій Пілат в “Майстер і Маргарита”...
На 82-му році життя помер народний артист СРСР Кирило Лавров.

Про смерть відомого актора повідомило Федеральне агентство з культури та кінематографії.

Лавров був художнім керівником Великого драматичного театру імені Г.Товстоногова, президентом міжнардної конфедерації театральних союзів.

Народний артист СРСР Кирило Лавров народився 15 вересня 1925 у Києві в акторській сім’ї. Його шлях на сцену лежав через авіаційно-технічне училище й армійську театральну самодіяльність.

Не маючи театральної освіти, після 8 рокив служби в армії він в 1950 році був зарахований у трупу Київського Російського Драматичного театру імені Лесі Українки. У 1955 перейшов працювати у Великий драматичний театр у Ленінграді, де дебютував у ролі Вікентьєва з “Обриву” Гончарова.

Серед театральних робіт Лаврова - Лапшин у спектаклі “В пошуках радості” Розова, Слава в “П’ятьох вечорах” Володіна, Платонов в “Океані Штейна”, Сольоний у “Трьох сестрах” Чехова.

Радянським телеглядачам Кирило Лавров став знайомий з ролі комуніста Давидова з “Піднятої цілини” та з численних ролях Леніна в багатьох виставах та фільмах.

Актор знявся в декількох десятках фільмів, серед яких - “Максим Перепелиця”, “У дні Жовтня”, “Андрійко”, “Дівчисько, з якою я дружив”, “Живі та мертві”, “Залп Аврори”, “Вірте мені, люди”, “Брати Карамазови”, “Любов Ярова”, “Приборкування вогню”, “Міщани”, “Мій ласкавий та ніжний звір”, “Майстер і Маргарита”, у серіалі “Бандитський Петербург”.

Роботи Лаврова відзначені Державними преміями СРСР (1974,1978) та Росії (1972), Ленінською премією (1982), званням Герой Соціалістичної Праці (1985).

Лавров став лауреатом премії президента Російської Федерації в сфері літератури та мистецтва за 1997 рік. У 2005 році Лавров нагороджений орденом За заслуги перед Батьківщиною другого ступеня.

Кирило Лавров - Почесний громадянин Санкт-Петербургу. Він всього лише на місяць пережив свого не менш уславленого колегу і товариша - Михайла Ульянова, якого не стало 26 березня...
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.