Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість громадян України - за вступ у НАТО

Громадська думка 10138 переглядів

Опубліковано - 5.07.2017 15:43 | Всі новини | Версія для друку

Більшість громадян України - за вступ у НАТО
Більшість громадян України - за вступ у НАТО
У середу, 5 липня, Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва оприлюднив дані загальнонаціонального опитування, згідно з якими, 69% опитаних громадян підтримали би вступ України до Організації північноатлантичного договору (НАТО) в разі проведення референдуму.

Про це повідомила прес-служба Фонду.

"Так, якби волевиявлення з приводу приєднання до НАТО відбувалося в червні цього року, участь у ньому взяли би 66% населення. Найвищу гіпотетичну явку демонструють жителі заходу (81%), найнижчу – південного регіону (42%). На цьому референдумі більшість (69%) проголосувала б «за» вступ до НАТО при 26% тих, хто «проти», і 26% тих, хто ще не визначився. У квітні 2012 року (як і у попередні роки) результати голосування були б протилежними: 61% тих, хто взяв би участь у референдумі, проголосували би «проти» і лише 28% – «за»", - йдеться у поідомленні.

Однак соціологи зазначають, що результати уявного референдуму щодо членства України в НАТО були б різними у різних регіонах України: проголосували б «за» у західному («за» – 71%, проти – 11%, не визначилися – 17%) та центральному регіоні («за» – 52%, проти – 30%, не визначилися – 17%). Переважно «проти» проголосували б у південному («за» – 25%, проти – 43%, не визначилися – 33%) та східному регіоні («за» – 32%, «проти» – 53%, не визначилися – 15%).

При цьому зазначається, що для тих, хто готовий проголосувати за членство України в НАТО, головним аргументом є те, що Альянс «дасть гарантію безпеки Україні» – це є основним мотивом для 86% прихильників НАТО.

Згідно з результатами опитування, вагомими мотивами є те, що членство в Альянсі дасть змогу зміцнити та модернізувати українську армію (33%) та що Україна матиме більший авторитет на міжнародній арені (25%).

28% українців бояться того, що вступ до НАТО спровокує Росію на пряму військову агресію, а ще 27% переконані, що Україна в принципі має бути позаблоковою державою.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.