Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Власники кінотеатрів тікають з показів фільму Балабанова “Вантаж-200”

Мистецький погляд 11718 переглядів

Опубліковано - 14.05.2007 13:50 | Всі новини | Версія для друку

Власники кінотеатрів тікають з показів фільму Балабанова “Вантаж-200”
Власники кінотеатрів тікають з показів фільму Балабанова “Вантаж-200”
Події фільму відбуваються в СРСР у 1984 році - неначе антиутопія Оруелла “1984” вказує не на фантастичне майбутнє, а на радянське минуле...

Новий фільм Олексія Балабанова "Вантаж-200" ніяк не може вийти у прокат через надмірну жорстокість. Картина ще до початку зйомок набула скандальної репутації - кілька відомих акторів відмовилися зніматися "у цій бісовщині". 10-хвилинна нарізка зі стрічки, яку презентували для власників кінотеатрів на кіноринку, викликала масове обурення, люди з лайкою вибігали із зали. А в рекламному ролику напис застерігає: "Не для сімейного перегляду".

Події фільму відбуваються в СРСР у 1984 році - неначе антиутопія Оруелла "1984" вказує не на фантастичне майбутнє, а на радянське минуле. За фабулою, після дискотеки зникає донька секретаря райкому і попадає до рук маніяка. "Вантаж-200" вирізняється надто безжальним показом радянської дійсності, в якому немає місця ностальгії: на фоні димлять труби заводів, виступає Черненко, з магнітофонів звучать "Ариэль", "Земляне", "Кино", "Увезу тебя я в тундру", Юрій Лоза, а на першому плані - непривабливі персонажі та тривога, яка поступово, як у Девіда Лінча, переростає у справжній жах.
Проте, критик Костянтин Шавловський вважає, що "по-справжньому страшним цей фільм роблять не моторошні сцени згвалтування і вбивства. Моторошно стає від солодкавого голосу Юрія Лози та від дурнуватої народної пісні про Вологду-гду".

Фільм позиціонують як знятий за реальними подіями. 48-річний Олексій Балабанов в інтерв'ю Леоніду Парфьонову сказав: "Це мій особистий досвід, одним подіям я сам був свідком, іншим - мої друзі... Коли в армії служив, в Афганістан літав, - такого надивився!" "Вантаж-200" - так називають доставку труни загиблого. Більшість критиків сходяться на думці, що трихвилинний епізод фільму, - коли один літак доставляє труни, а інший відправляє до Афганістану новобранців, - вартий дев'яти "9-х рот".

Олексій Балабанов - відомий російський кінорежисер, зняв такі стрічки як "Брат-1", "Брат-2", "Жмурки", "Про уродів і людей", "Щасливі дні", а також фільм за романом Кафки "Замок".

(За матеріалами "Газета по-українськи","Русский Newsweek", "Ъ", "Action Daily").
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Мистецький погляд»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.