Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські судна зупинили поставки в Україну після затримання танкера в Херсоні

Захист держави Регіон: Херсонська область 6117 переглядів

Опубліковано - 16.08.2018 10:22 | Всі новини | Версія для друку

Російські судна зупинили поставки в Україну після затримання танкера в Херсоні
Російські судна зупинили поставки в Україну після затримання танкера в Херсоні
Деякі російські судна перестали транспортувати вантажі до України, вважаючи це ризикованим після затримання в українському порту російського танкера, повідомляє агенція Reuters із посиланням на два джерела у компаніях-судновласниках.

За даними української влади, російське судно «Механик Погодин» заблоковане в порту Херсона через те, що його власник перебуває під санкціями.

Водночас, як повідомляє Reuters, судна, власники яких не перебувають у санкційному списку, тепер також утримуються від заходження в українські порти.

«Звичайно, ми не підемо в Україну, ми зупинили поставки на даний час. Якщо буде треба, ми шукатимемо нові напрямки», – цитує агенція неназваного представника судновласника.

Про затримання судна «Механик Погодин» стало відомо 10 серпня. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що екіпажу судна дії української влади не торкаються. 12 членів екіпажу включно із капітаном, які є громадянами Росії, «вільні у своїх пересуваннях, їх ніхто не утримує», проте вони залишаються на судні.

Денісова нагадала, що під українськими санкціями перебуває судно як майно, яке, за попередніми даними, належить компанії ВЕБ «Лізінг», яка внесена до санкційного списку 26 липня 2018 року.

Це було наразі останнє з низки взаємних затримань суден України і Росії іншою стороною в Чорному чи Азовському морі.

Зокрема, 25 березня Держприкордонслужба України затримала в Азовському морі риболовецьке судно «Норд» із окупованого Криму, яке йшло під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна «Норд» із закритого Києвом порту окупованої Керчі. 30 березня український суд заарештував судно. Капітанові оголосили підозру у скоєнні двох кримінальних правопорушень: порушення порядку в’їзду-виїзду з тимчасово окупованої території, а також заняття незаконним рибним промислом. Більша частина екіпажу, всі кримчани-громадяни України, теж досі перебуває на материковій частині України, бо вони мають при собі тільки російські паспорти – з погляду України, нечинні, – тому не можуть повернутися до Криму законним чином.

У відповідь 4 травня російські прикордонники затримали в Чорному морі українське риболовецьке судно «ЯМК-0041», звинувативши його в незаконному рибальстві. На борту перебувало п’ятеро членів екіпажу. Держприкордонслужба України повідомила, що затримане судно мало всі необхідні документи на вилов риби на українській території. Проти капітана судна порушили справу за звинуваченням у «незаконному видобутку морських біоресурсів у виключній економічній зоні Росії».

А 13 травня російські прикордонники повідомили, що затримали в Азовському морі ще двох українських рибалок, які, за їхніми словами, незаконно ловили рибу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.