Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ фіксує активізацію російських спецслужб в інформаційному просторі

Захист держави 4228 переглядів

Опубліковано - 27.03.2019 17:55 | Всі новини | Версія для друку

СБУ фіксує активізацію російських спецслужб в інформаційному просторі
СБУ фіксує активізацію російських спецслужб в інформаційному просторі
Співробітники Служби безпеки України у ході виконання завдань з контррозвідувального забезпечення інформаційної безпеки протягом 2019 року фіксують потужну активізацію спецслужб РФ в інформаційному просторі нашої держави напередодні виборів Президента.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Країна-агресор всіма засобами намагається вплинути на виборчий процес через маніпулятивний вплив на електоральні настрої громадян України з використанням загальнодоступних та соціальних ресурсів мережі Інтернет.

Упродовж січня ‒ березня 2019 року оперативники СБ України викрили та припинили протиправну діяльність розгалуженої та глибоко законспірованої агентурної мережі Інтернет-агітаторів, до якої входили жителі Київської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської та Чернігівської областей. Учасники мереж за вказівкою своїх російських кураторів через соціальні мережі «Facebook», «ВКонтакте» та «Twitter» поширювали в регіональних і загальнодержавних сегментах мережі Інтернет деструктивні матеріали, спрямовані на штучне загострення суспільно-політичної ситуації напередодні та під час проведення президентських виборів у країні.

Для маніпуляції суспільною свідомістю користувачів соціальних мереж лише за перший квартал 2019 року оперативні працівники СБУ задокументували сімнадцять фактів втручання російських спецслужб у виборчі процеси в країні через проплачене поширення фейкової інформації. Зокрема, 26 березня у Запоріжжі співробітники СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили чергового антиукраїнського Інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора.

Правоохоронці встановили, що для протиправної діяльності кураторами з РФ використовувались понад п’ятдесят груп у соціальних мережах з аудиторією понад півтора мільйона користувачів.

Наразі продовжується проведення контррозвідувальних заходів та вирішується питання щодо притягнення причетних осіб до кримінальної відповідальності.

Служба безпеки України у рамках своєї компетенції здійснює комплекс вичерпних заходів з протидії втручанню країни-агресора у виборчий процес та вкотре звертається до українських користувачів Інтернету з проханням бути уважними і у разі отримання від невідомих осіб пропозицій щодо поширення в соцмережах фейкової інформації, насамперед антиукраїнського спрямування, повідомляти на гарячу лінію СБУ (0 800 501 482).
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.