Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політв’язні Кремля розповідають. Сенцов розповів, що планував друге голодування в тюрмі

Імперія «Совок» 4748 переглядів

Опубліковано - 10.09.2019 15:53 | Всі новини | Версія для друку

Політв’язні Кремля розповідають. Сенцов розповів, що планував друге голодування в тюрмі
Політв’язні Кремля розповідають. Сенцов розповів, що планував друге голодування в тюрмі
Колишній політв’язень Олег Сенцов готувався до другого голодування в ув’язненні – про це він розповів на спільній пресконференції з іншим звільненим політв’язнем Олександром Кольченком у Києві 10 вересня.

Відповідаючи на питання журналіста про свою фізичну форму, Сенцов розповів, що з дитинства займався спортом і не облишив занять і в ув’язненні, а також не вживає тютюну та наркотиків і не зловживає алкоголем.

Крім того, він нагадав, що вийшов зі свого 145-денного голодування майже рік тому.

«Я розумію, що всі чекали, що я вийду скелетом, яким був минулого року. Пройшов рік, я ж чимось займався цей рік, правильно? Їв, займався спортом. Все, моя задача була відновитися, я відновився», – згадав він.

Також режисер розповів, що планував і друге голодування, про що досі знав тільки його адвокат.

«Це не секрет, просто ніхто не знав, окрім мого адвоката, що я вже в травні планував почати друге голодування. Я до нього готувався. До того (попереднього голодування – ред.) я готувався, мінімізуючи свою форму, зайшов у нього із найменшої ваги, щоб було легше переносити. Тут я хотів, навпаки, набрати максимальну вагу, щоб зайти з великої ваги, спробувати такий варіант. Нема чим зайнятися, там немає інтернету, тільки (російський прокремлівський телеведучий Дмитро – ред.) Кисєльов і те раз на тиждень», – пожартував Сенцов.

Він пояснив, що зупинив підготовку до голодування, коли почалися переговори про звільнення утримуваних.

«Я чекав, чи буде щось після виборів. Після виборів почався цей рух, я зрозумів, що я все це притримаю на випадок, якщо раптом почнуться знову загострення у відносинах і спаляться мости. В жодному разі не хотів завадити переговорам, які потихеньку починалися. Ось вони завершилися, ми тут, тобто не довелося вдаватися до цього ще раз», – підсумував він.

Олег Сенцов, перебуваючи в ув’язненні в колонії у російському Лабитнангі оголосив голодування без кінцевого терміну. Умовою для його припинення він назвав звільнення всіх українських політв’язнів, які перебували в російських в’язницях.

Після 145 днів голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях, Сенцов «письмово погодився на прийом їжі». Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування». Amnesty International заявила, що примусове годування є катуванням.

Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, коментуючи його вихід із голодування, сказав, що Сенцову пощастило відновитися.

7 вересня в рамках обміну в Україну повернулися 35 утримуваних Росією українців, у Росію передали 35 російських і українських громадян, яких в Україні судили за різні кримінальні злочини.

У ході обміну були звільнені Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Едем Бекіров, Євген Панов, Павло Гриб, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Роман Сущенко, Артур Панов, Олексій Сизонович, а також захоплені в листопаді 2018 року українські моряки.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.