Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Директорка МВФ наголосила на важливості незалежності НБУ

Економіка 2855 переглядів

Опубліковано - 15.07.2020 09:02 | Всі новини | Версія для друку

Директорка МВФ наголосила на важливості незалежності НБУ
Директорка МВФ наголосила на важливості незалежності НБУ
Реформа НБУ, його робота є історією успіху України, а збереження незалежності Нацбанку відповідає її інтересам.

Про це йдеться у заяві директорки Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої з приводу її переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у вівторок. Раніше пресс-служба Зеленського повідомила, що Зеленський провів телефонну розмову з Георгієвою. Президент України запевнив, що до кінця тижня запропонує парламенту кандидатуру голови НБУ.

"Це буде незалежний технократ, який продовжуватиме незалежний курс Нацбанку. Всі рішення я ухвалюю тільки в інтересах народу України», – наголосив президент.

У заяві Георгієва звертає увага на успішність роботи НБУ в останні роки.

"Реформа НБУ та його робота протягом останніх 5 років є історією успіху України. Незалежний центральний банк сприяє макроекономічній стабільності, підтримує впевненість інвесторів, та захищає фінансову систему - всі ці функції є важливими передумовами для інвестиції та зростання. Виважені дії НБУ відіграли важливу роль у стабілізації економіки. Успішна очистка фінансового сектору - який потерпав від шахрайства - також є досягненням НБУ", - йдеться у заяві.

Як відомо, Яків Смолій подав у відставку з посади голови Нацбанку 1-го липня, пояснивши свій крок здійсненням на нього політичним тиску. Смолій очолював НБУ з 15 березня 2018-го року після відставки Валерії Гонтаревої, перед чим з квітня 2014-го року обіймав посади заступника і першого заступника голови НБУ.

Коментуючи відставку Смолія, колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер, який нині працює науковим співробітником у вашингтонському аналітичному центрі "Центр аналізу європейської політики", заявив, що період керівництва Якова Смолія Національним банком був періодом дивовижної фінансової стабільності, а сам він користувався надзвичайною повагою в США, МВФ, Європейському Союзі та на фінансових ринках.

"В інтересах України - зберегти незалежність НБУ, що також є вимогою нинішньої програми, яка підтримується МВФ. Я закликала президента Зеленського не сходити із курсу виваженої монетарної та фінансової політики, які є ключем до посилення інвестиції та інклюзивного зростання" - йдеться у заяві Георгієвої.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.