Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Затримання і тортури»: Місія ООН підготувала доповідь про кримінальні переслідування в окупованому Криму

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 2346 переглядів

Опубліковано - 26.08.2020 17:26 | Всі новини | Версія для друку

«Затримання і тортури»: Місія ООН підготувала доповідь про кримінальні переслідування в окупованому Криму
«Затримання і тортури»: Місія ООН підготувала доповідь про кримінальні переслідування в окупованому Криму
Моніторингова місія ООН анонсувала презентацію нової доповіді щодо кримінальних переслідувань в окупованому Криму і на непідконтрольних Україні територіях Донбасу.

«Незаконні і довільні затримання і тримання під вартою, затяжні судові процеси, відсутність доступу до адвоката, тортури і жорстоке поводження, а також відсутність ефективних засобів правового захисту – поширені порушення прав людини, які відбуваються в контексті кримінальних проваджень і процесів, пов’язаних з конфліктами на сході України, у Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, тимчасово окупованих Російською Федерацією», – мовиться у повідомленні місії.

Під час підготовки доповіді використані матеріали:

- понад 1 300 детальних інтерв’ю з жертвами і свідками порушень прав людини;
- 1 280 судових засідань;
- більше 3 300 судових документів та інших відповідних матеріалів.

Доповідь представлять 2 вересня в онлайн-режимі.

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в інтерв’ю Радіо Свобода 22 серпня заявила, що Росія блокує створення моніторингової місії в Криму, тему якої вже тривалий час, від окупації Росією українського півострова, порушує Україна.

Росія, яка твердить, ніби Крим увійшов до неї за невизнаними світовою спільнотою результатами влаштованого Кремлем на окупованому українському півострові псевдореферендуму, що суперечив і українському, і міжнародному праву, чинить опір спробам України і світової спільноти направити до Криму моніторингові місії визнаних міжнародних організацій. Натомість Москва приймає в Криму деяких західних діячів, прихильників Кремля, які приїжджають на півострів на порушення українського законодавства лише як приватні особи.

Серед прикладів таких дій – те, що Росія продовжує відмовляти моніторинговій місії ООН із прав людини в Україні в доступі до Криму, чим порушує резолюції Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Окупація та анексія Криму Росією

У лютому 2014 року в Криму з’являлися озброєні люди в формі без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю Верховної Ради Криму, Сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу, інші стратегічні об’єкти, а також блокували дії українських військ. Російська влада спочатку відмовлялася визнавати, що ці озброєні люди є військовослужбовцями російської армії. Пізніше президент Росії Володимир Путін визнав, що це були російські військові.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся не визнаний більшістю країн світу «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали результати голосування на «референдумі». Президент Росії Володимир Путін 18 березня оголосив про «приєднання» Криму до Росії.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції.

Росія заперечує анексію півострова та називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.