Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Байден висловив своє ставлення щодо голосування у справі про імпічмент Трампа

Політика 1093 перегляди

Опубліковано - 15.02.2021 08:49 | Всі новини | Версія для друку

Президент Байден висловив своє ставлення щодо голосування у справі про імпічмент Трампа
Президент Байден висловив своє ставлення щодо голосування у справі про імпічмент Трампа
Президент США Джо Байден прокоментував результати голосування у справі про імпічмент свого попередника Дональда Трампа в Сенаті, заявивши, що, хоча воно і не привело до засудження Трампа, «суть звинувачень не підлягає сумніву».

За словами Байдена, навіть ті, хто проголосував за виправдання Трампа за звинуваченням у підбурюванні до заколоту, визнали, що він несе принаймні моральну відповідальність за провокування нападу своїх прихильників на Капітолій 6 січня.

Ці події, як і подальший імпічмент Трампа, Байден назвав «сумними сторінками в історії» США, які нагадали про крихкість демократії, повідомляє Голос Америки.

Байден також зазначив, що за засудження Трампа проголосували не тільки його опоненти-демократи, але і сім республіканців.

Голоси в Сенаті з питання про засудження Трампа розподілилися так: 57 за і 43 проти. Голосування пройшло ввечері 13 лютого. Демократам, що ініціювали імпічмент, не вистачило 10 голосів – для засудження президента необхідна була підтримка двох третин сенаторів.

Заяву у зв’язку із завершенням процесу оприлюднив і Трамп. «Це стало черговою фазою найбільш грандіозного полювання на відьом в історії нашої країни. І полювання триває, тому що наші противники ніяк не можуть забути, що за мене кілька місяців тому проголосували 75 мільйонів осіб. Це найвищий показник в історії для чинного президента», – зазначив він у заяві.

Вперше в історії США щодо одного президента були проведені два процеси про імпічмент. Перший відбувся на початку 2020 року, тоді Трамп також був виправданий.

Процес у справі про другий імпічмент тривав трохи більше ніж тиждень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.