Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Глави МЗС країн ЄС погодили нові санкції проти Росії через Навального

Світ навколо нас 1002 перегляди

Опубліковано - 22.02.2021 18:23 | Всі новини | Версія для друку

Глави МЗС країн ЄС погодили нові санкції проти Росії через Навального
Глави МЗС країн ЄС погодили нові санкції проти Росії через Навального
На тлі ситуації з російським опозиціонером Олексієм Навальним глави МЗС країн Євросоюзу погодили нові обмежувальні заходи щодо РФ, повідомляють агентства з посиланням на дипломатів у Брюсселі.

Міністри закордонних справ країн ЄС погодили введення нових санкцій щодо Росії за кримінальне переслідування опозиціонера Олексія Навального. На засіданні Ради ЄС у понеділок, 22 лютого, досягнуто принципового рішення про штрафні заходи, повідомляють інформаційні агентства з посиланням на дипломатів у Брюсселі.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель тепер повинен скласти список з прізвищами конкретних осіб, відповідальних за арешт і обвинувальний вирок Навальному, щодо них будуть запроваджені санкції. Заходи включатимуть арешт майна в ЄС і заборону на в’їзд до країн Євросоюзу, вони повинні вступити в силу в найближчі тижні, зазначає інформагенція dpa.

Глава МЗС ФРН закликав ввести санкції щодо Росії

На засіданні міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас (Heiko Maas) висловився за введення нових санкцій щодо Росії після двох рішень російських судів щодо опозиційного політика Олексія Навального. "Вже після отруєння Навального ми дали чітко зрозуміти, що не будемо миритися з порушенням міжнародного права, і ввели санкції", - заявив він.

Маас заявив, що виступає за вироблення обмежувальних заходів щодо окремих осіб, у тому числі заборони на їхній в’їзд до Євросоюзу і блокування їхніх активів. "Водночас ми повинні шукати шляхи, щоб залишитися в діалозі з Росією", - підкреслив політик, додавши, що РФ потрібна Євросоюзу для спільного врегулювання багатьох міжнародних конфліктів.

Запровадження санкцій проти Росії у зв’язку зі справою Олексія Навального стане першим застосуванням Європейським Союзом затвердженого в грудні 2020 року нового санкційного режиму за грубі порушення прав людини в усьому світі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.