Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії пропонують прирівняти наклеп на ветеранів до реабілітації нацизму

Імперія «Совок» 1068 переглядів

Опубліковано - 22.02.2021 18:50 | Всі новини | Версія для друку

У Росії пропонують прирівняти наклеп на ветеранів до реабілітації нацизму
У Росії пропонують прирівняти наклеп на ветеранів до реабілітації нацизму
Група депутатів на чолі з віцеспікером Держдуми Росії Іриною Яровою підготувала поправки, які передбачають запровадження кримінальної відповідальності за образу ветеранів Другої світової війни.

А публічне поширення завідомо неправдивих відомостей про ветеранів (тобто наклеп на них) депутати хочуть прирівняти до реабілітації нацизму.

«Ми пропонуємо віднести до однієї з форм реабілітації нацизму публічне поширення завідомо неправдивих відомостей про ветеранів Великої Вітчизняної війни. І встановити кримінальну відповідальність за приниження честі і гідності ветерана Великої Вітчизняної війни та за образу пам’яті захисників вітчизни», – цитують Ярову російські ЗМІ.

Зміни пропонують внести до другого читання в законопроєкт про історичну пам’ять, ухвалений 10 лютого 2021 року.

У чинному російському законодавстві відповідальність за наклеп передбачена статтею 128.1 Кримінального кодексу (у грудні 2020 роки її посилили, додавши до статті позбавлення волі – до 5 років за неправдиве повідомлення про сексуальний злочин). Відповідальність за реабілітацію нацизму передбачена статтею 354.1 (максимальне покарання – до 5 років позбавлення волі, також запроваджене поправками, ухваленими в грудні 2020 року).

Образа з Кримінального кодексу Росії виведена ще в 2011 році, зараз це адміністративне правопорушення.

Ірина Ярова – авторка скандально відомого «пакету Ярової»: законопроєктів, які додали до Кримінального кодексу Росії відповідальність за «неповідомлення» про тероризм і «сприяння» екстремізму, а також зобов’язали операторів зв’язку за пів року зберігати листування абонентів і дані про користувачів інтернету і надавати це все на вимогу спецслужб.

У справі про наклеп на ветерана Ігната Артеменка 20 лютого 2021 року засудили російського опозиціонера Олексія Навального. Як покарання Навальному призначили штраф – 850 тисяч рублів (близько 320 тисяч гривень). Захист політика наполягав, що коментар, яким Навальний супроводжував ролик за участю ветерана, був виключно оціночним і ніяких відомостей не містив, а значить, не може розглядатися як наклеп.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Підозр у людини тим більше, чим менше вона знає”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.