Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: російські війська зухвало ігнорують всі домовленості

Війна з Росією (АТО) 867 переглядів

Опубліковано - 24.02.2021 20:55 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: російські війська зухвало ігнорують всі домовленості
Ситуація на фронті: російські війська зухвало ігнорують всі домовленості
Станом на 17 годину 24 лютого російсько-окупаційні війська здійснили чотири порушення режиму припинення вогню в напрямку позицій Збройних Сил України.

Про це повідомив пресцентр штабу ООС.

Так, в передмісті Авдіївки противник вів вогонь зі стрілецької зброї, а також ручних протитанкових та підствольних гранатометів. Поблизу Мар’їнки ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а неподалік Південного – зі стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту Чермалик український воїн, який ніс чергування на спостережному посту, затримав військовослужбовця окупаційних військ Російської Федерації, який намагався проникнути на українські позиції. В ході затримання противник наніс нашому воїну легке поранення холодною зброєю. У відповідь солдат застосував штатну зброю та затримав окупанта.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Сьогодні сапери ДСНС розмінували майже 5 гектарів території та передали на знищення 76 вибухонебезпечних предметів.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами.

23 лютого 2021 року збройні формування Російської Федерації здійснили чергову низку провокацій, результатом яких стало збільшення кількості обстрілів вздовж всієї лінії розмежування. Протягом доби українською стороною зафіксовано 22 факти порушення режиму припинення вогню.

Починаючи з ранку 23 лютого окупантами здійснено низку обстрілів позицій Збройних Сил України із застосуванням озброєння, що заборонено Мінськими домовленостями.

Під обстріл з мінометів потрапили населені пункти Авдіївка, Красногорівка та Зайцеве. В результаті обстрілів в районі Зайцеве-Північне загинув один військовослужбовець ЗС України, ще один отримав поранення.

Не звертаючи увагу на звернення СММ ОБСЄ до ЗФ ОРДЛО щодо припинення вогню, загарбники продовжили провокації на інших напрямках. Під вогнем опинилися підрозділи ЗС України в районах населених пунктів Піски, Гнутово, Шуми, Причепилівка, Золоте-4, Новоселівка, Катеринівка, Миронівський. При цьому ворог застосовував ручні та станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю.

О 19.20 в результаті застосування снайперської зброї в районі населеного пункту Піски був легко поранений ще один військовослужбовець ЗС України.

В районі населеного пункту Золоте-4 (Хутір Вільний), в результаті обстрілу із станкового протитанкового гранатомету і дистанційного мінування місцевості у приватному секторі, дістав важких поранень, від яких пізніше помер, 74-річний місцевий мешканець.

На обстріли збройних формувань Російської Федерації, українські воїни відкривали вогонь у відповідь.

В ході проведення широкомасштабної провокації ЗФ ОРДЛО вдалися до введення хибних запитів "Тиші" перед початком та безпосередньо в ході обстрілів позицій ЗС України.

Реагуючи на запити української сторони, щодо припинення вогню, збройними формуваннями Російської Федерації 8 разів вводилися "дзеркальні режими тиші" для формування картини численних порушень з боку ЗС України та дискредитації їх перед СММ ОБСЄ.

При цьому обстріли з боку російських найманців здійснювалися одночасно із запитом тиші для начебто припинення вогню з боку ЗС України, що є типовим для провокацій ЗФ ОРДО і на що УССЦКК неодноразово звертала увагу СММ ОБСЄ.

Про заздалегідь спланований та добре зрежисований характер провокацій з боку ЗФ ОРДЛО свідчить інтенсивна інформаційна компанія, розгорнута у соціальних мережах з метою формування суспільної думки, як на тимчасово-окупованих територіях України, так і на підконтрольній уряду України території.
Інформація щодо начебто підготовки Збройних Сил України до активних дій інтенсивно «роздмухувалася» починаючи з 19 лютого, а безпосередньо в ході обстрілів оперативно «вкидалася» у соціальні мережі із затримкою 5-7 хвилин, а іноді, і до офіційних звернень з боку СММ ОБСЄ.

Використовуючи власні інтерпретації офіційних заяв воєнно-політичного керівництва України, ЗФ ОРДЛО розгорнули компанію щодо формування спотвореного уявлення про ситуацію з подальшою активною фазою обстрілів безпосередньо 23 лютого, на фоні святкування у псевдоутвореннях «дня защітніка отєчєства» та створення ейфорії «побєд на всєх фронтах». Крім того, найманці прагнули реабілітуватися в очах мешканців ТОТ за провокацію на Горлівському напрямку 20 лютого, що провалилась.

Подібна практика притаманна ЗФ ОРДЛО і є частиною більш загальної стратегії використання «силового тиску» на воєнно-політичне керівництво України напередодні та в ході прийняття важливих політичних рішень і отримання сприятливих для псевдоутворених результатів.

УС СЦЦК розцінює події, що мали місце 23 лютого 2021 року як широкомасштабну багаторівневу добре сплановану глибоку провокацію з боку ЗФ ОРДЛО за безпосередньої підтримки та керівництва з боку РФ. Метою провокації є дискредитація командирів всіх рівнів та воєнно-політичного керівництва держави перед партнерами та світовою спільнотою. Українська сторона повідомляє, що Збройні Сили України послідовно дотримуються режиму припинення вогню та взятих на себе зобов’язань.

Ціною злочинних дій з боку ЗФ ОРДЛО є життя військовослужбовців ЗС України та мирних громадян України, руйнування цивільної інфраструктури.
Українською стороною підготовлено письмові ноти на СММ ОБСЄ з матеріалами фіксації та верифікації наслідків порушень, які є черговими доказами злочинів ЗФ РФ на Донбасі.

Слава Україні!
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.