Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія погрожує блокуванням Twitter, сповільнила роботу мережі

Імперія «Совок» 1163 перегляди

Опубліковано - 10.03.2021 15:38 | Всі новини | Версія для друку

Росія погрожує блокуванням Twitter, сповільнила роботу мережі
Росія погрожує блокуванням Twitter, сповільнила роботу мережі
Роскомнагляд погрожує Twitter блокуванням і вже сповільнив роботу соцмережі. Російський регулятор каже, що мережа не видаляє контент на його вимогу.

Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) сповільнила швидкість роботи соцмережі Twitter через "систематичне невиконання" вимог служби про видалення забороненого в Росії контенту. Про це пресслужба Роскомнагляду повідомила у середу, 10 березня.

"З метою захисту російських громадян і примусу інтернет-сервісу до виконання законодавства на території РФ щодо Twitter з 10 березня вжито заходів централізованого реагування, а саме - первинне уповільнення швидкості роботи сервісу. Уповільнення буде реалізовано на 100 відсотках мобільних пристроїв і на 50 відсотках стаціонарних пристроїв", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що у разі продовження ігнорування соцмережею вимог Роскомнагляду, "заходи впливу будуть продовжені відповідно до регламенту реагування (аж до блокування)", допоки повідомлення із забороненим у РФ змістом не будуть видалені.

У відомстві стверджують, що з 2017 року Twitter перестав видаляти контент на вимогу Роскомнагляду. Регулятор заявлаяє, що йдеться про публікації, які "схиляють неповнолітніх до самогубств, які містять дитячу порнографію, а також інформацію про використання наркотичних засобів". З того часу Роскомнагляд направив Twitter понад 28 тисяч скарг, але соцмережа донині не видалила 3168 матеріалів із забороненою в РФ інформацією.

На початку березня російський регулятор заявив, що складе на Twitter адміністративні протоколи за невиконання вимог про видалення забороненої інформації. Згідно з російським законодавством, компанії загрожують суттєві штрафи.

Заступник голови Роскомнагляду Вадим Субботін 10 березня уточнив у коментарі інформагенції "Інтерфакс", що у відомства "є технічні можливості для гальмування роботи Twitter" і додав, що воно вже почалося.

Субботін також визнав "ймовірність" того, що Роскомнагляд може сповільнити роботу інших соцмереж у разі порушення російського законодавства. При цьому він не назвав ці соцмережі. Стосовно повного блокування Twitter у Росії Субботін стверджує, що "юридичні підстави" для цього є, однак регулятор до таких заходів поки не вдається.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.