Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Найбільший у світі виробник вакцин затримує поставки в низку країн

Світ навколо нас 1308 переглядів

Опубліковано - 22.03.2021 11:30 | Всі новини | Версія для друку

Найбільший у світі виробник вакцин затримує поставки в низку країн
Найбільший у світі виробник вакцин затримує поставки в низку країн
Найбільший в світі виробник вакцин повідомив принаймні трьом країнам про затримки поставок призначених їм препаратів від COVID-19.

Індійський інститут сироваток (Serum Institute of India) поінформував Бразилію, Марокко і Саудівську Аравію, що затримки викликані величезними потребами Індії в вакцині.

В Індії спостерігається сплеск захворюваності. Вона займає третє місце в світі по числу випадків коронавірусу -11,6 мільйонів. На першому і другому місцях знаходяться США і Бразилія - 29,7 мільйонів і 11,9 мільйонів, відповідно.

Індійський інститут сироваток піддався критиці за те, що установа продає або жертвує більше доз вакцин, ніж робиться щеплень в Індії.

Тим часом, Бразилія веде переговори ще зі США про доставку зайвих доз вакцини, як повідомило у суботу МЗС Бразилії. Лише за добу у Бразилії виявили майже 80 тисяч нових випадків зараження та понад 2400 смертей.

В п’ятницю США повідомили про те, що нададуть 4 мільйони доз вакцини AstraZeneca

Канаді та Мексиці, про Бразилію не йшлося. США мають мільйони доз вакцини, розробленої Оксфордським університетом та AstraZeneca, використання якої було дозволено Світовою організацією охорони здоров’я, але не регулятором у США.

Тим часом, кілька європейських країн в суботу ввели нові обмеження в зв’язку з коронавірусом.

Близько третини населення Франції опинилось під локдауном після прийняття відповідних заходів в Парижі та кількох регіонах на півночі і півдні країни. Міністерство охорони здоров’я Франції повідомило в суботу, що у відділеннях інтенсивної терапії перебуває рекордна кількість пацієнтів від початку пандемії - понад 4300 осіб.

Близько 6,1 мільйона чоловік у Франції, або трохи менше 12 відсотків дорослого населення, отримали першу дозу вакцини.

У Польщі, де реєструється найбільша кількість щоденних випадків захворювання від листопада, на три тижні закрилися другорядні магазини та інші підприємства.

Другорядні магазини також були закриті в Києві, де дозволено працювати тільки продовольчим магазинам.

Франція, Німеччина та Італія в п’ятницю відновили застосування вакцини компанії AstraZeneca, після того як представники органів охорони здоров’я розглянули побоювання, що щеплення може призвести до утворення тромбів. Однак, у Франції рекомендовано застосовувати цю вакцину лише для вакцинації осіб старше 55 років. ВООЗ продовжує рекомендувати країнам використовувати вакцину виробництва AstraZeneca.

Влада Майамі Біч у Флориді ввели комендантську годину з 20:00 до 6:00. Невідомо, як довго будуть діяти ці обмежувальні заходи. Місцева влада поклала відповідальність за ці заходи на натовпи туристів, які прибули до Маямі на весняні канікули.

Іноземні глядачі не зможуть потрапити до Японії на літні Олімпійські ігри в зв’язку з пандемією COVID-19, повідомили організатори.

Квитки, куплені іноземцями, будуть повернуті.

Пандемія привела до перенесення Олімпіади в Токіо, яка повинна була відбутися в минулому році, проте організатори мають намір провести змагання в цьому році без глядачів, незважаючи на попередження.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.