Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Британія переконує країни НАТО бути “політичним бастіоном” проти агресивності Росії

Політика 1126 переглядів

Опубліковано - 24.03.2021 13:38 | Всі новини | Версія для друку

Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії
Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії
Велика Британія закликає, щоб країни НАТО протидіяли загрозі з боку Росії і домоглися, щоб Москва постала перед реальними наслідками за свої «ворожі дії».

В офіційному повідомленні з нагоди обговорення питань щодо Росії на другий день зустрічі міністрів закордонних справ альянсу йдеться, що британський представник Домінік Рааб вкаже на розвиток російської агресивної діяльності «з використанням нових і підривних технологій, які ставлять під загрозу демократії та відкриті суспільства у світі».

«Це включає створення Росією новітніх ракетних систем здатних оминати звичайні оборонні системи і підтримувані державою кібернапади, спрямовані на важливі дані, а також намагання втручатися у вибори та поширювати дезінформацію про коронавірус», - сказано у повідомленні.

Британський міністр також заявляє про підтримку Лондоном «політики відкритих дверей для членства НАТО, зокрема для країн, які зазнали російської агресії, таких як Україна і Грузія».

«Велика Британія, як провідна оборонна і дипломатична сила, повністю підтримує НАТО як потужний чинник військового стримування загроз з боку Росії, але також і як міцний, об’єднаний політичний бастіон проти дестабілізуючих дій Москви», - процитовано у повідомленні.

Дводенна зустріч 23-24 березня на рівні чільних дипломатів відбувається безпосередньо у Брюсселі вперше після понад року, і в ній вперше бере участь новий державний секретар США Ентоні Блінкен.

До обговорення Росії у середу до міністрів закордонних справ НАТО долучаться представники Швеції і Фінляндії - країн, які не входять до альянсу, а також верховний представник ЄС у зовнішніх справах Жозеп Борель.

У перший день переговорів Блінкен наголосив на твердих намірах Вашингтона відродити тісні партнерські відносини з союзниками і запевнити ключову роль НАТО в подальшому майбутньому.

«Ми будемо працювати з Росією там, де це відповідає нашим інтересам і один з них це стратегічна стабільність, і ми це вже показали, продовживши новий договір СТАРТ. З іншого боку ми будемо рішуче протидіяти російській агресії та іншим діям, спрямованим на підрив нашого альянсу», - сказав американський держсекретар у вівторок.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.