Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російська делегація у ТКГ проти припинення вогню

Війна з Росією (АТО) 1120 переглядів

Опубліковано - 1.04.2021 13:17 | Всі новини | Версія для друку

Російська делегація у ТКГ проти припинення вогню
Російська делегація у ТКГ проти припинення вогню
31 березня, відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, на якому Леонід Кравчук запропонував ухвалити рішення про повне припинення вогню.

Про це повідомила пресслужба української делегації.

Засідання розпочалось із пропозиції Глави української делегації Л.Кравчука забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню, грубе порушення якого російською стороною минулого тижня забрало життя чотирьох українських військовослужбовців.

Цю пропозицію підтримали Спецпредставник Глави ОБСЄ пані Х.Ґрау та координатор Підгрупи з безпеки Глава СММ ОБСЄ Посол пан Х.Чевік.

Зокрема, пан Х.Чевік запропонував прийняти спільну узгоджену заяву ТКГ, в якій підтвердити прагнення сторін посилити режим припинення вогню та врятувати життя цивільних осіб та військового персоналу.

Таким чином, двоє з трьох представників ТКГ внесли конкретні пропозиції щодо забезпечення повернення до повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

На жаль, ані пропозиція Л.Кравчука, ані представників ОБСЄ не знайшли підтримки з боку російської делагації.
Це відбулося, незважаючи на відповідні заяви лідерів ФРН та Франції, в яких вони вчора підкреслили необхідність дотримуватися режиму припинення вогню на Донбасі.

Наша делегація продовжує зосереджувати зусилля на реалізації наступних заходів:

- збереження режиму припинення вогню;
- безперешкодний доступ МКЧХ та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб;
- звільнення утримуваних осіб;
- розблокування російською стороною роботи КПВВ;
- забезпечення вільного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території України;
- допуск представників МАГАТЕ на окуповані території для забезпечення проведення інспекції ядерних об’єктів на тимчасово окупованих територіях.

Українська сторона економічної підгрупи надала свій список кандидатів до складу робочої групи з моніторингу екологічної ситуації в ТОРДЛОУ, чекає відповіді російської сторони.

Також було зроблено акцент на важливості відновлення об’єктів критичної інфраструктури, для чого сторони мають забезпечити гарантії безпеки ремонтним бригадам.

Українська сторона нагадала, що одним з першочергових завдань є відновлення роботи станції газорозподілу у нп Мар’янка, від якого залежить газопостачання 15 тисячам осіб.

Позиція Української делегації:
- вважаємо критично важливим повернутися до повного дотримання режиму припинення вогню та посилити ефективний контроль за його виконанням.

Просування з будь-яких інших питань: політичних, гуманітарних, економічних, подальше узгодження кроків сторін є проблемним, якщо не виконана головна, базова умова - досягнуто повне і всеосяжне припинення вогню.

Повернення до повного і всеосяжного припинення вогню, необхідність якого була декларована також лідерами Н4 та представниками ОБСЄ є головною умовою успішності подальших переговорів з усіх інших питань.

Наступне загальне засідання ТКГ заплановане на 14 квітня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.