Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США підтримують відповідь Чехії на підривні дії Росії – Держдепартамент

Політика 1248 переглядів

Опубліковано - 19.04.2021 15:31 | Всі новини | Версія для друку

Речник Держдепартаменту Нед Прайс
Речник Держдепартаменту Нед Прайс
США заявили в неділю, що підтримують Чехію, після того, як вона видворила російських дипломатів і звинуватила Москву в причетності до вибуху на складі боєприпасів в місті Врбетіце.

«США підтримують Чеську Республіку в її твердій реакції на підривні дії Росії на чеській землі, - заявив речник Держдепартаменту Нед Прайс в Твіттері. - Ми повинні діяти рішуче у відповідь на дії Росії, що ставлять під загрозу територіальну цілісність, енергетичну безпеку або критично важливу інфраструктуру наших союзників і партнерів».

Міністр закордонних справ Чехії Ян Гамачек повідомив, що планує порушити питання вибухів у Врбетіце 2014 року на засіданні Ради голів МЗС країн Європейського союзу у понеділок 19 квітня, в якому має взяти участь також голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш і перший віцепрем’єр уряду Ян Гамачек 17 квітня заявили, що 18 дипломатів посольства Росії в Чеській Республіці були ідентифіковані як представники російських спецслужб. 18 російських дипломатів мають покинути Чехію у найближчі 48 годин.

Зокрема, за словами Бабіша, російські дипломати причетні до вибухів складів із боєприпасами в селищі Врбетіце, які сталися в жовтні й грудні 2014 року. Тоді під час вибухів загинуло двоє людей.

У Росії натомість заявили, що для висилки її дипломатів «немає реальних причин».

Вибухи на складах боєприпасів у місцевості Врбетіце на сході Чехії сталися 16 жовтня, а потім 3 грудня 2014 року. Внаслідок першого з вибухів дві людини загинули; в обох випадках доводилося евакуйовувати сотні мешканців сусідніх сіл, була заподіяна значна матеріальна шкода. Фірма, яка була оператором цих складів, наголошувала, що ті боєприпаси не могли вибухнути самі по собі.

У суботу з’явились повідомлення, що озброєння з підірваного складу могли призначатися для України, яка тоді потерпала від їхньої нестачі, пишуть чеські засоби інформації і громадянські розслідувачі, пише Радіо Свобода.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.