Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США та Україна серед провідних цілей операцій впливу через Facebook

Політика 1361 перегляд

Опубліковано - 26.05.2021 23:12 | Всі новини | Версія для друку

США та Україна серед провідних цілей операцій впливу через Facebook
США та Україна серед провідних цілей операцій впливу через Facebook
Нова доповідь Facebook вказує, що США очолюють перелік країн, які з 2017-го по 2020-й рік найчастіше ставали мішенню операцій впливу із використанням цієї соцмережі.

Сполучені Штати очолили список країн, на які найчастіше потрапляють оманливі операції іноземнoго впливу за допомогою Facebook у період між 2017 і 2020 роками, йдеться у повідомленні компанії в соціальних мережах, опублікованому в середу, передає Reuters.

Америка також посіла друге місце у списку країн, на які націлено операції внутрішнього впливу у той самий період часу. Facebook Inc зазначає, що одним із головних джерел скоординованих мереж неавторизованої поведінки, націлених на США, у роки, до президентських виборів 2020 року, були внутрішні кампанії, що походили із самих США, а також зовнішні операції з Росії та Ірану.

Підсумки базувалися на кількості мереж "скоординованої не аутентичної поведінки", видалених Facebook( термін, який він використовується для типу операцій впливу, що спирається на підроблені акаунти, щоб ввести користувачів в оману та маніпулювати публічними дебатами задля стратегічних цілей).

Facebook розпочав жорсткі дії щодо цих впливів після 2016 року, коли американська розвідка дійшла висновку, що Росія використовувала цю платформу як частину кампанії з кібервпливу, спрямованої на те, щоб допомогти колишньому президенту Дональду Трампу перемогти в Білому домі.

Компанія заявила, що Росія, а за нею Іран очолили список джерел скоординованої не аутентичної поведінки, і що це в основному пов’язано з іноземним втручанням. Основними цілями зовнішніх операцій були також Україна, Великобританія, Лівія та Судан.

Але компанія також зазначила, що близько половини операцій впливу, які вона вилучила з 2017 року у всьому світі, здійснювались вітчизняними, а не іноземними мережами.

"IO [операції впливу] справді починалися як елітний вид спорту. Зокрема, у нас була невелика група національних держав, які використовували ці методи. Але все частіше ми бачимо, як все більше людей входить у цю гру", - заявив журналістам, під час селекторної наради, Натаніель Глейхер, який у Facebook очолює напрям політики безпеки.

Facebook заявив, що внутрішні операції впливу, спрямовані на Сполучені Штати, здійснювались конспіративними чи політичними "акторами", PR чи консалтинговими фірмами та веб-сайтами ЗМІ.

За підрахунками Facebook, М’янма стала країною, на яку націлено більшість внутрішніх не аутентичних мереж, хоча ці мережі були порівняно невеликими за розміром.

Глейхер зазначив, що "актори" загроз переходили від великих широкомасштабних кампаній до менших і цілеспрямованих, і що платформа також спостерігає зростання подібних операцій з комерційного впливу.

"Я насправді вважаю, що більшість із того, що ми бачимо тут, це не "актори", яких мотивує політика. Що стосується обсягу, багато з них - це "актори", яких мотивують гроші", - сказав він. "Вони шахраї, вони PR або маркетингові фірми, які прагнуть зробити бізнес навколо обману".

Слідчі Facebook також заявили, що сподіваються, що стане важче розпізнати, що було частиною кампанії оманливого впливу, оскільки "актори" загроз все частіше використовують "дотепних і несвідомих людей, щоб розмити межі між справжнім внутрішнім дискурсом та маніпуляціями".

Звіт включав понад 150 скоординованих не аутентичних мереж, визначених та видалених Facebook з 2017 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.