Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Конгресі й адміністрації Байдена є консенсус для надання оборонної допомоги Україні

Політика 1121 перегляд

Опубліковано - 2.06.2021 18:01 | Всі новини | Версія для друку

У Конгресі й адміністрації Байдена є консенсус для надання оборонної допомоги Україні
У Конгресі й адміністрації Байдена є консенсус для надання оборонної допомоги Україні
У Конгресі США й адміністрації президента Джозефа Байдена існує консенсус щодо продовження оборонної допомоги Україні летальною зброєю та іншими технічними засобами.

Про це заявив сенатор-республіканець від штату Огайо Роберт Портман на брифінгу в Києві за результатами зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що Україна придбала у США протитанкові ракетні комплекси Javelin, завдяки чому отримала оборонні можливості, яких не було раніше.

"Ми також надаємо Україні оборонну допомогу як летальною зброєю, так і іншими технічними засобами. На мою думку, можна говорити про існування консенсусу як у Конгресі, так і в адміністрації Байдена щодо продовження цієї оборонної співпраці. Я можу з упевненістю це сказати, тому що ми отримали бюджетні пропозиції від адміністрації Байдена минулого тижня, які включають цю допомогу летальною оборонною зброєю для України. Ми сьогодні на зустрічі почули про інші пріоритети, які враховуватимемо, щоб навіть розширити програму оборонної співпраці з нашим стратегічним партнером Україною", - сказав Портман.

Сенатор-демократ від штату Нью-Хемпшир Джін Шахін своєю чергою поінформувала, що міністр оборони України Андрій |Таран під час сьогоднішньої зустрічі з сенаторами оприлюднив конкретні потреби Збройних сил України.

"Ми передамо цю інформацію нашим колегам у Конгресі і в адміністрації президента Байдена і зробимо все можливе для продовження безпекової підтримки України, оборонної співпраці і надання військової допомоги Україні", - пообіцяла Шахін.

Як повідомлялося раніше, Державний департамент США виступив за виділення Україні 255 млн доларів у 2022 фінансовому році. В бюджетному запиті до Конгресу, опублікованому на сайті Держдепу, сказано, що допомога США посилить можливості України щодо протидії російській агресії, прискорить українські реформи для подолання корупції, підвищить прозорість, а також «сприятиме реформуванню інституцій, необхідному для євроінтеграції країни».

Сенатори США Джін Шахін, Роб Портман і Кріс Мерфі на зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським 2 червня обговорили реформування Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро і корпоративного управління.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.