Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Радники Меркель і Байдена обговорили “Північний потік-2”

Політика 1104 перегляди

Опубліковано - 3.06.2021 13:36 | Всі новини | Версія для друку

Радники Меркель і Байдена обговорили “Північний потік-2”
Радники Меркель і Байдена обговорили “Північний потік-2”
Радники канцлерки Німеччини й президента США зустрілися у Вашингтоні, аби обговорити “Північний потік-2” та інші питання.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван та радник канцлерки ФРН із закордонних справ і безпеки Ян Гекер (Jan Hecker) на зустрічі у Вашингтоні в середу, 2 червня, обговорили будівництво газопроводу "Північний потік-2" та низку інших регіональних і глобальних питань, йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

"Експерти з обох урядів обговорили трубопровід "Північний потік-2", зокрема занепокоєння США з приводу ризиків, які він становить для України і європейської енергетичної безпеки", - зазначають у пресслужбі адміністрації президента США Джо Байдена.

Зустріч напередодні самітів G7 і НАТО

У повідомленні також наголошується, що радники двох лідерів обговорили "майбутню зустріч лідерів Великої сімки (G7) і саміт НАТО" та інші теми, серед яких - енергетичне майбутнє Європи, колективні зусилля з надання вакцин від COVID-19 іншим країнам, координацію дій у сфері кібербезпеки і реагування на атаки кібершантажистів, а також пріоритетні теми у зовнішній політиці, включно з питаннями Росії, України, Ірану, регіону Сахель і Західними Балканами.

Водночас відбулася зустріч заступника радника президента США з національної безпеки Даліпа Сінгха з економічним радником канцлерки Анґели Меркель Ларсом-Гендріком Реллером (Lars-Hendrik Röller), які приділили увагу економічним питанням. Серед іншого вони обговорили боротьбу з примусовою працею, відновлення економіки після COVID-19 і безпеку мереж 5G.

Байден не став вводити санкції проти Nord Stream 2 AG
Джо Байден з 11-го по 13 червня має взяти участь у саміті Великої сімки в англійському графстві Корнуолл, після чого вирушить у Брюссель на саміт НАТО і переговори з лідерами Євросоюзу.

25 травня Байден оголосив, що його адміністрація вирішила не вводити санкції проти компанії Nord Stream 2 AG - оператора проєкту "Північний потік-2", а також її генерального директора Маттіаса Варніґа (Matthias Warnig), тому що газопровід вже практично добудований і штрафні санкції на даному етапі стали б "контрпродуктивними".

Американський лідер підкреслив, що "не може наказувати Німеччині, що їй робити, а що - ні". "З самого початку я виступав проти "Північного потоку-2", - вказав при цьому Байден.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.