Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські війська зухвало перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ

Війна з Росією (АТО) 1141 перегляд

Опубліковано - 8.06.2021 12:59 | Всі новини | Версія для друку

Російська РЕБ Р-934Б «Синиця»
Російська РЕБ Р-934Б «Синиця»
Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації застосовують засоби радіоелектронної боротьби для інформаційно-пропагандистської кампанії щодо дискредитації Збройних Сил України та перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ на території Донецької та Луганської областей.

Основні зусилля окупантів при застосуванні засобів РЕБ спрямовані на глушіння керуючого сигналу БпЛА безпосередньо над підконтрольною Уряду України територією в місцях зльоту та посадки літальних апаратів Місії в районі населених пунктів Костянтинівка, Степанівка та Бахмут, що має на меті дискредитацію ЗС України в очах СММ ОБСЄ та міжнародних партнерів, повідомляє пресцентр штабу ООС.

Враховуючи високу ефективність БпЛА СММ ОБСЄ дальнього радіусу дії типу S-100, російсько-окупаційні війська систематично перешкоджають їхньому застосуванню. Внаслідок цього, протягом березня-квітня 3 літальні апарати Місії були виведені з ладу і їх польоти були відкладені майже на місяць.

За оцінкою Української сторони СЦКК, активна діяльність російських комплексів РЕБ зафіксована в районах населених пунктів Донецьк, Горлівка, Первомайськ, Безіменне. Звідси окупантами створюється значна за площею зона глушіння керуючого сигналу БпЛА СММ ОБСЄ, в першу чергу дальнього радіусу дії. Це дозволяє перешкоджати їх польотам фактично вздовж всього маршруту. Найбільш інтенсивні перешкоди встановлюються безпосередньо під час посадки на підконтрольній Україні території.

Підтвердженням цього є черговий факт фіксації 01.06.2021 року технічними засобами СММ ОБСЄ комплексу РЕБ російського виробництва РБ-636 «Свєт-КУ» на тимчасово окупованій території. Комплекс прийнятий на озброєння ЗС РФ у 2012 році.

Також БпЛА дальнього радіусу дії СММ ОБСЄ фіксували комплекси РЕБ Р-330Ж «Житель», Р-934Б «Синиця», РБ-636 «Свєт-КУ», РБ-341В «Леєр-3».

Технічні характеристики комплексів РЕБ, що застосовуються РФ на тимчасово окупованих територіях, забезпечують створення перешкод системам управління БпЛА Місії на дальність близько 50 км.

Разом з тим, враховуючи особливості комплексу РБ-341 «Леєр-3», який може бути застосований з повітряного носія, зокрема БпЛА «Орлан-10», дальність дії засобів РЕБ може бути значно більшою і досягати 120 км.

Таким чином, суттєва активізація засобів РЕБ противника покликана відкоригувати невтішні для російсько-окупаційних військ показники перешкоджанням діяльності СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території та перекласти відповідальність на українську сторону.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.