Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Літаки РФ симулювали атаку на фрегат ВМС Нідерландів поблизу Криму

Імперія «Совок» 1124 перегляди

Опубліковано - 30.06.2021 10:25 | Всі новини | Версія для друку

Фрегат нідерландських ВМС Evertsen у порту Одеси
Фрегат нідерландських ВМС Evertsen у порту Одеси
Міністерство оборони Нідерландів заявило про небезпечні дії винищувачів РФ поблизу нідерландського фрегата у Чорному морі. У Москві відкидають звинувачення.

У міністерстві оборони Нідерландів звинуватили російські військові літаки у створенні небезпечної ситуації поблизу фрегата нідерландських військово-морських сил (ВМС) Evertsen у Чорному морі. Про це у відомстві заявили у вівторок, 29 червня.

У міністерстві зазначили, що інцидент стався 24 червня, коли фрегат перебував поблизу берегів анексованого Росією Криму. У повідомленні зазначається, що російські винищувачі кілька годин пролітали на небезпечно близькій відстані від корабля, симулюючи атаки на нього.

У міністерстві оборони Нідерландів цитують слова капітана Evertsen, згідно з якими такі дії російських військових були безвідповідальними і небезпечними.

Міністерка оборони Нідерландів Анк Бейлевелд також назвала дії росіян "безвідповідальними" та пообіцяла, що її уряд звернеться до Москви з цього приводу, повідомляє інформагенція AFP.

Москва відкидає звинувачення

У Москві вже відреагували на звинувачення. У повідомленні міноборони РФ стверджується, що російські літаки пролітали на "безпечній відстані" від корабля ВМС Нідерландів. "Польоти російських літаків виконувалися згідно з міжнародними правилами використання повітряного простору", - запевняють в оборонному відомстві РФ. Там кажуть, що підняли літаки для "попередження порушення кордону територіальнох вод Російської Федерації", оскільки встановили зміну курсу фрегатом Evertsen, який нібито почав рухатися в напрямку Керченської протоки.

"Обстріл" есмінця ВМС Великобританії

Це вже не перше загострення ситуації у Чорному морі протягом останніх днів. 23 червня міністерство оборони Росії повідомило про серію попереджувальних пострілів у бік британського есмінця HMS Defender у Чорному морі, а також про попереджувальне бомбометання з повітря по курсу корабля, який нібито "перетнув державний кордон" РФ поблизу анексованого Криму.

У міністерстві оборони Великобританії заперечили обстріл росіянами есмінця HMS Defender біля берегів Криму, зазначивши, що корабель здійснював мирний прохід відповідно до міжнародного права і попереджувальний вогонь по ньому не відкривався.

Ескалація на тлі військових навчань у Чорному морі

Ці випадки передували проведенню у Чорному морі великих військово-морських навчань Sea Breeze-2021, які стартували 28 червня. У них задіяні 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тисяч військовослужбовців з 17 країн НАТО, а також партнерів альянсу.

На цьому тлі Росія у вівторок, 29 червня, провела в анексованому Криму навчальну перевірку бойової авіації і засобів ППО. Днем раніше Національний центр управління обороною РФ вказував, що російські військові стежать в Чорному морі за кораблями НАТО та інших країн, які беруть участь у навчаннях Sea Breeze-2021.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.