Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Байден проведе зі світовими лідерами саміт щодо захисту від авторитаризму, боротьби з корупцією, прав людини

Політика 1070 переглядів

Опубліковано - 12.08.2021 08:34 | Всі новини | Версія для друку

Байден проведе зі світовими лідерами саміт щодо захисту від авторитаризму, боротьби з корупцією, прав людини
Байден проведе зі світовими лідерами саміт щодо захисту від авторитаризму, боротьби з корупцією, прав людини
Президент Джо Байден проведе 9-10 грудня віртуальний "Саміт лідерів за демократію" (Leaders’ Summit for Democracy - англ.).

Як наголошується у заяві на сайті Білого дому, у саміті візьмуть участь глави держав, лідери громадянського суспільства, благодійних організацій і приватного сектору, щоб обговорити «виклики, з якими стикається демократія, а також зміцнити фундамент демократичного оновлення».

У центрі уваги учасників саміту будуть перебувати «зобов’язання і ініціативи з трьох основних тем: захист від авторитаризму, боротьба з корупцією та сприяння дотриманню прав людини».



Обговорення буде продовжено за рік - в рамках наступного саміту, на якому лідери зустрінуться вже не у віртуальному режимі, «щоб продемонструвати прогрес, досягнутий у виконанні своїх зобов’язань», йдеться далі в документі.

У заяві Білого дому наводяться слова президента Байдена, що завдання нашого часу - продемонструвати, що демократії здатні виконати своє призначення, сприяючи поліпшенню умов життя власного населення і вирішуючи найважливіші проблеми, з якими стикається сьогодні світ.

На даний момент імена запрошених на саміт не названо.

"Це саміт "за демократію" а не саміт демократичних країн. Адміністрація Байдена бачить різницю, і, якщо задуматись, ця назва може вплинути на все: від тих, кого буде запрошено, до того, які розглядатимуться", - відзначає журналіст американського видання Нагал Туусі.



Сьогодні Пол Массаро, радник Гельсінській комісії Конгресу США відзначив, що на його думку Білому дому варто запросити для участі у саміті лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську, лідерів Литви, Тайваню.

Між тим в американській правозахисній організації "Американська єврейська світова служба" закликали адміністрацію США включити до переліку учасників саміту маргіналізованих осіб.

"Створіть ефективний майданчик, який дасть змогу тим, хто постраждав від вад демократії, приєднатись до саміту у якості повноправних учасників", - твітує організація.

Білий дім пояснює, що обидва запланованих саміти покликані дати світовим лідерам «можливість вислухати один одного і своїх громадян, поділитися успіхами, стимулювати міжнародне співробітництво і чесно розповісти про те, які завдання стоять перед ними».

У заяві Білого дому підкреслюється, що президент Байден «відновив наші союзи з демократичними партнерами і союзниками, згуртувавши світ, щоб протистояти порушенням прав людини, боротися з кліматичною кризою і глобальною пандемією, в тому числі - надаючи країнам усього світу сотні мільйонів доз вакцини».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.