Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У МЗС прокоментували «стурбованість» Росії безпековою ситуацією на сході України

Влада 1193 перегляди

Опубліковано - 12.08.2021 18:23 | Всі новини | Версія для друку

У МЗС прокоментували «стурбованість» Росії безпековою ситуацією на сході України
У МЗС прокоментували «стурбованість» Росії безпековою ситуацією на сході України
Російська Федерація відчайдушно намагається перекласти відповідальність “із хворої голови на здорову”, дедалі частіше підміняючи сумлінне виконання взятих на себе мирних зобов’язань галасливими політичними заявами.

Про це заявив Укрінформу речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи висловлену представником МЗС Росії "стурбованість" безпековою ситуацією на сході України.

"РФ має можливість не на словах, а на ділі довести наявність політичної волі завершити розв’язаний нею збройний конфлікт з Україною: віддати наказ підконтрольним їй збройним угрупованням на Донбасі неухильно дотримуватися режиму припинення вогню, припинити саботаж роботи Тристоронньої контактної групи, розблокувати виконання рішень лідерів Нормандського формату", - зазначив Ніколенко.

Він додав, що мешканці тимчасово окупованих українських територій потребують альтернативи руйнівній політиці "русского мира".

"У Москві повинні нарешті усвідомити, що побудувати мир на російських танках неможливо", - акцентував речник МЗС.

Ніколенко заявив, що Україна разом із партнерами продовжить працювати над нейтралізацією спільних безпекових загроз, поліпшенням добробуту постраждалого населення по обидві сторони лінії розмежування та поверненням в активний порядок денний кримської проблематики.

Речник МЗС зазначив, що Україна й надалі налаштована на досягнення прогресу в рамках політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту.

"Розраховуємо, що від логіки війни неминуче відмовляться і в Росії", - резюмував він.

Як повідомлялося раніше, протягом минулої доби, 11 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню, був поранений боєць ЗСУ.

Представник МЗС Росії учора оприлюднив коментар, у якому висловив "стурбованість" безпековою ситуацією на сході України, традиційно звинувативши українську владу в її погіршенні та зриві переговорного процесу з мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України, а також в утисках російськомовного населення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.