Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Реальна армія Афганістану була в шість разів меншою за офіційну

Скандал 2519 переглядів

Опубліковано - 18.08.2021 17:39 | Всі новини | Версія для друку

Реальна армія Афганістану була в шість разів меншою за офіційну
Реальна армія Афганістану була в шість разів меншою за офіційну
Джерела програми BBC Newsnight стверджують, що одним з основних чинників поразки урядової армії в Афганістані було те, що її чисельність була майже в шість разів меншою за заявлену. Реальна кількість урядових військових також була вдвічі нижчою за оціночну кількість бойовиків “Талібану”.

Офіційна чисельність афганської армії - приблизно 300 тисяч людей, на тренування і оснащення яких витратили мільярди доларів.

Однак два обізнаних джерела програми розповіли, що насправді чисельність афганської армії становила приблизно 50 тисяч військових.

Саме таку цифру, за словами одного високопосадового джерела BBC, озвучив призначений у червні 2021 року міністром оборони Афганістану Бісмілла Хан Мохамаді на зустрічі з міністром закордонних справ Афганістану. Після втечі президента Ашрафа Гані міністр оборони звинуватив його у зраді.

"Вони зв’язали нам руки за спиною і продали батьківщину, проклятий багатій та його банда", - написав Мохамаді у Twitter. Пізніше стало відомо, що Гані втік з країни саме тоді, коли мав їхати на зустріч з міністром оборони.

Друге джерело, експерт з міжнародного тероризму Саджан Гоель, вважає цифру в 50 тисяч військових близькою до істини.

Ми не можемо перевірити справжність цих цифр, однак якщо дані підтвердяться, вони допоможуть пояснити, чому таліби зуміли зайняти регіональні столиці та Кабул з такою легкістю.

BBC звернулася до Білого дому з питанням, чи передавали президенту Байдену розвідувальні дані про те, що особовий склад афганської армії налічує лише 50 тис. людей.

Представник Білого дому відмовився відповідати на це питання.

Скільки грошей США витратили на афганську армію

Офіційні дані свідчать, що США спрямували 88,32 млрд доларів на створення афганських сил безпеки, зокрема Афганської національної армії та поліції.

Гроші на утримання 300 тисяч при реальній кількості в 50 тисяч військових могли розкрадатись.

Загалом за офіційними даними, з 2001 по 2019 рік США витратили на військові операції та проєкти в Афганістані близько 822 млрд доларів. Ця сума, однак, не враховує витрати у Пакистані, який США використовує як базу для афганських операцій.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.