Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. ЄС закидає Росії нові хакерські атаки перед виборами у Німеччині

Світ навколо нас 1419 переглядів

Опубліковано - 24.09.2021 19:01 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. ЄС закидає Росії нові хакерські атаки перед виборами у Німеччині
Кібервійна. ЄС закидає Росії нові хакерські атаки перед виборами у Німеччині
У Євросоюзі заявляють про кібератаки на деякі країни ЄС незадовго до парламентських виборів у Німеччині і звинувачують у них Росію.

Євросоюз закидає Росії незадовго до парламентських виборів у Німеччині вчинення націлених хакерських атак та погрожує запровадити додаткові санкції. Жертвами таких атак стали численні депутати, урядовці, політики, а також представники преси та громадянського суспільства, йдеться у заяві верховного представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля від імені 27 країн-членів ЄС, оприлюдненій у п’ятницю, 24 вересня.

Як зазначається у заяві, зловмисники намагалися отримати доступ до комп’ютерних систем та особистих акаунтів і викрасти дані. На думку авторів заяви, мета цих атак - завдати шкоди демократичним інститутам та процесам.

Звинувачення на адресу Росії

У ЄС не сумніваються, що до цих атак причетна Росія. "Деякі країни ЄС зіткнулися з кібератаками, які отримали загальну назву Ghostwriter. Ці країни вважають, що російська держава пов’язана з цими атаками. Подібні дії неприпустимі, оскільки спрямовані на те, щоб підірвати нашу цілісність, безпеку, демократичні цінності і принципи, а також основи наших демократій ", - заявив верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель. Євросоюз наполегливо закликає Росію дотримуватися норм відповідальної державної поведінки в кіберпросторі.

Дипломати ЄС підтвердили, що заява безпосередньо пов’язана з кібератаками в Німеччині перед виборами до Бундестагу, повідомляє інформагенція dpa. У заяві наголошується, що під час наступних зустрічей представники ЄС обговорюватимуть цю тему і розглянуть запровадження "подальших кроків".

Кібератаки "Ghostwriter"

Нагадаємо, на початку вересня Німеччина розпочала розслідування низки нещодавніх кібератак на німецьких політиків під назвою "Ghostwriter", підозрюючи в причетності до них представників російського Головного управління розвідки. Як приклади таких атак у ФРН називали розсилання так званих фішингових електронних листів, метою яких є викрадення особистих даних для входу в систему, вони надходили, зокрема, депутатам Бундестагу та земельних парламентів. Берлін вважає такі дії як підготовку до можливої дезінформаційної кампанії у зв’язку з парламентськими виборами в країні.

У російському МЗС тоді відкидали звинувачення, заявивши, що Німеччина не має жодних доказів причетності РФ до цих атак.

До цього часу найбільша кібератака проти Бундестагу була здійснена в квітні 2015 року, після чого ЄС запровадив санкції щодо Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.