Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нафтогаз пропонує бюджетним установам контракти з фіксованою ціною на газ

Газоват 2801 перегляд

Опубліковано - 12.10.2021 21:11 | Всі новини | Версія для друку

Нафтогаз пропонує бюджетним установам контракти з фіксованою ціною на газ
Нафтогаз пропонує бюджетним установам контракти з фіксованою ціною на газ
«Нафтогаз України» пропонує бюджетним та релігійним організаціям середньострокові контакти із фіксованою ціною на газ – 13,7 грн за кубометр (із транспортуванням та ПДВ – 16,8 грн).

Як заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, контракт укладається на термін 15 місяців - до кінця 2022 року. Дана пропозиція значно нижче за поточні спотові ціни, передає пресслужба Нафтогазу.

«Бюджетні організації можуть купувати газ у будь-яких постачальників. Але сьогодні значна частина постачальників або пропонує місячну ціну на газ на рівні 30-45 грн за кубометр, або ж взагалі відмовляється від зобов’язань за вже укладеними контрактами з нижчою ціною. Розуміючи потреби бюджетних установ, а також враховуючи соціальне значення та важливість безперебійної роботи цих установ, Компанія Нафтогаз виходить на ринок із пропозицією фіксованої ціни на наступні 15 місяців, на рівні, яка більш в два рази нижче поточної місячної ціни», - зазначив Вітренко.

Це рішення, за його словами, «є важливим етапом розвитку ринку газу в Україні, при цьому воно є відповідає потребам споживачів та вкрай важливим з точки зору забезпечення енергоресурсом бюджетних установ. Це – крок назустріч громадам».

Вітренко також наголосив, що в Україні немає державного регулювання цін на газ, а НАК «Нафтогаз України» не є монополістом на ринку: «Ми працюємо в ринкових умовах, і ми пропонуємо нашим клієнтам в ринковий спосіб зручний для них продукт – контракт на 15 місяців із фіксованою ціною».

Нафтогаз очікує, що даний середньостроковий продукт користуватиметься попитом серед релігійних та бюджетних організацій, яких в Україні налічується понад 7,5 тисяч. Також Нафтогаз пропонує виробникам тепла зміни до трирічних контрактів – обсяг газу, який вони потребують для тепло- та гарячого водопостачання бюджетних установ та організацій, зможуть придбати також за ціною 13,7 грн за кубометр (без урахування ПДВ та транспортування).

Крім того, Нафтогаз спільно з народними депутатами України та Урядом опрацьовує законодавчі ініціативи, які сприятимуть розвитку ринку газу в Україні, при цьому убезпечивши споживачів від недобросовісних постачальників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.