Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кібервійна. США передали Росії список підозрюваних у кібератаках

Світ навколо нас 1209 переглядів

Опубліковано - 1.11.2021 11:18 | Всі новини | Версія для друку

Кібервійна. США передали Росії список підозрюваних у кібератаках
Кібервійна. США передали Росії список підозрюваних у кібератаках
Сполучені Штати Америки за зачиненими дверима ведуть переговори з Росією про проблему кібербезпеки і нещодавно передали російській стороні імена кількох хакерів, які, за даними американської розвідувальної спільноти, причетні до нещодавніх кібератак на об’єкти в США.

Таке твердження міститься у статті під заголовком «Суперники на світовій арені, Росія і США у тиші шукають сфери для співпраці», опублікованій у неділю на сайті газети New York Times, повідомляє Радіо Свобода.

У ній стверджується, що в останні місяці між американськими й російськими представниками ведеться діалог також з інших проблем, зокрема, щодо контролю за озброєннями, «найглибший за багато років». «Адміністрація Байдена застосовує тверезий підхід до відносин із Росією», – пише видання.

Діалог, який ведеться здебільшого за лаштунками, розпочався після зустрічі президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна в Женеві у червні цього року. Як зазначає New York Times, за останні місяці три високопоставлені представники адміністрації США відвідали Москву, російські й американські представники також кілька разів зустрічалися у Швейцарії та Фінляндії.

Передачі російській стороні даних про підозрюваних у атаках хакерів, як пише газета, передували тривалі дебати в американській розвідспільноті. Тепер, за словами американських представників, у Вашингтоні чекають, чи «приведе інформація до арештів», називаючи нинішню ситуацію перевіркою на те, наскільки президент Путін був щирий у своїй обіцянці допомогти боротися з кіберзлочинністю.

Звинувачуючи російських хакерів у кібератаках, влада США останнім часом наголошувала, що за атаками з метою викупу, швидше за все, не стоїть сам Кремль чи російські спецслужби.

У статті також йдеться про нещодавній візит до Москви заступниці держсекретаря Вікторії Нуланд. Як стверджується, під час зустрічі порушували широке коло питань, однак були й теми, які Кремль не хотів обговорювати – серед них репресії проти політичної опозиції і ситуація Олексія Навального, який перебуває в колонії.

Поки що незрозуміло, чи відбудеться найближчим часом нова зустріч Путіна та Байдена. Російський президент не приїхав на саміт «Групи двадцяти» до Риму, в якому брав участь Байден. Голова російської делегації, міністр закордонних справ Сергій Лавров, заявив 31 жовтня, що у нього відбулася з Байденом «нетривала, але корисна розмова».

Сам Байден, виступаючи ввечері в неділю, висловив жаль з приводу того, що російський і китайський лідери не приїхали на саміт і особисто не представили позиції своїх країн із найважливіших питань.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.