Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Париж пояснив зрив зустрічі у “нормандському форматі”

Війна з Росією (АТО) 971 перегляд

Опубліковано - 10.11.2021 10:33 | Всі новини | Версія для друку

Париж пояснив зрив зустрічі у “нормандському форматі”
Париж пояснив зрив зустрічі у “нормандському форматі”
Від зустрічі у Парижі відмовилась Росія. Водночас прессекретарка МЗС Франції спростувала твердження Москви про те, що пропозиції РФ щодо проєкту документа до зустрічі глав МЗС “нормандського формату” не враховані.

Росія відмовляється від зустрічі міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" (Україна, Росія, Німеччина, Франція). Про це у вівторок, 9 листопада, повідомила прессекретарка МЗС Франції. При цьому вона спростувала російську версію, що ні Франція, ні Німеччина не відповіли на пропозиції Росії щодо проєкту зустрічі. "Франція та Німеччина відреагували на пропозиції Росії. Вони запропонували провести міністерську зустріч у "нормандському форматі", що було відхилено міністром закордонних справ Росії", - наголосила прессекретарка.

У Берліні підтвердили інформацію французької сторони, повідомляє Reuters. Німецькі дипломатичні джерела зазначають, що Росія відмовляється від участі у зустрічі, що мала б відбутись 11 листопада. При цьому Москва займає "обструкціоністську позицію" і висуває неприйнятні умови, намагаючись змінити свою роль учасника конфлікту на позицію "нейтрального посередника". Це - стара тактика Росії, яку, однак, відкидають і Україна, і Німеччина, і Франція, наголошує агенція.

Російська версія зриву зустрічі

Раніше поінформоване джерело повідомило агенції "Інтерфакс", що російські пропозиції не враховані у підготовленому Францією та Німеччиною проєкті документа до зустрічі глав МЗС "нормандської четвірки". "28 жовтня ми їм направили наш проєкт підсумкового документа, вони нам 5-го числа надіслали свій проєкт, у якому наші пропозиції взагалі не врахували", - сказав співрозмовник агенції. За його словами, 6 листопада Москва надіслала Берліну та Парижу листа з коментарями та проханням ще раз подивитися на російський проєкт, на цей лист відповіді поки що отримано не було.

Через це, зазначило джерело, про зустріч найближчим часом не йдеться. 11 листопада, як повідомлялося раніше, взяти у ній участь главі МЗС Росії не дозволяє графік. 12 листопада в Парижі відбудеться міжнародна конференція з Лівії, в якій, як очікується, візьме участь глава російського зовнішньополітичного відомства, проте зустріч у "нормандському форматі" на її полях також не планується.

Канцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) неодноразово закликала провести зустріч у "нормандському форматі" не лише на рівні міністрів закордонних справ, а й на рівні глав держав та урядів якнайшвидше - за можливості, ще у термін її повноважень на посаді глави німецького уряду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.