Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі, як зазвичай, зрозуміли президента Байдена крізь призму власних фантазій

Імперія «Совок» 1493 перегляди

Опубліковано - 8.12.2021 09:30 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі, як зазвичай, зрозуміли президента Байдена крізь призму власних фантазій
У Кремлі, як зазвичай, зрозуміли президента Байдена крізь призму власних фантазій
Ми умисно цитуємо повний текст повідомлення з офіційного сайту президента Путіна, щоб було зрозуміло на яких мовах спілкуються лідери двох держав.

У форматі відеоконференції відбулася тривала бесіда Володимира Путіна із Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, повідомляє офіційне представництво Путіна.

Йшлося, зокрема, про реалізацію підсумків російсько-американського саміту, що відбувся в червні 2021 року в Женеві. Відзначено важливість послідовного виконання досягнутих на вищому рівні домовленостей та збереження «духу Женеви» при розгляді питань двосторонніх відносин та інших проблем, що виникають між Росією та США.

Президенти в цьому контексті згадали про союзництво двох країн у роки Другої світової війни. Підкреслили, що принесені тоді жертви не повинні бути забуті, а саме союзництво має бути прикладом для налагодження контактів та спільної роботи в сьогоднішніх реаліях.

Переважне місце у розмові зайняла проблематика, пов’язана із внутрішньоукраїнською кризою та відсутністю прогресу у виконанні Мінських домовленостей 2015 року, які є безальтернативною основою мирного врегулювання. Президент Росії на конкретних прикладах проілюстрував деструктивну лінію Києва, спрямовану на повний демонтаж Мінських угод та домовленостей, досягнутих у «нормандському форматі», висловив серйозне занепокоєння з приводу провокаційних дій Києва проти Донбасу.

Джозеф Байден, зі свого боку, акцентував нібито «загрозливий» характер пересування російських військ поблизу українських кордонів і позначив санкційні заходи, які США та їхні союзники були б готові застосувати у разі подальшої ескалації ситуації.

Володимир Путін у відповідь наголосив, що не слід перекладати відповідальність на плечі Росії, оскільки саме НАТО вживає небезпечних спроб освоєння української території та нарощує військовий потенціал у наших рубежів. Тому Росія серйозно зацікавлена ​​у отриманні надійних, юридично зафіксованих гарантій, що виключають розширення НАТО у східному напрямку та розміщення у суміжних з Росією державах ударних наступальних систем озброєнь.

Лідери домовилися доручити своїм представникам вступити до предметних консультацій з цих чутливих питань.

При обміні думками з інформаційної безпеки з обох сторін підкреслено важливе значення діалогу з цієї теми, що активно ведеться. Виражено готовність до продовження практичної взаємодії з кримінально-процесуального та оперативно-технічного напрямів боротьби з кіберзлочинністю.

Розглянуто стан справ навколо Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми. Президент Росії наголосив на важливості його повноцінного виконання в спочатку узгоджених рамках. Лідери висловили сподівання, що переговори з цього питання, що відновилися наприкінці листопада у Відні, пройдуть у конструктивному ключі і дозволять вийти на прийнятні для всіх учасників рішення.

Обговорено двосторонню проблематику. Констатовано, що співпраця, як і раніше, перебуває в незадовільному стані. Це виявляється, зокрема, у труднощах, які мають у своїй роботі «урізані» диппредставництва обох країн. Володимир Путін підкреслив, що все це – наслідок лінії американської влади, яка ще п’ять років тому розпочала практикувати масштабні обмеження, заборони та масові висилки російських дипломатів, на що ми змушені дзеркально реагувати. З російської сторони запропоновано обнулити всі обмеження на функціонування дипмісій, що могло б послужити і нормалізації інших аспектів двосторонніх відносин.

Президенти висловили думку, що з урахуванням особливої ​​відповідальності за підтримання міжнародної безпеки та стабільності Росія та США продовжуватимуть діалог та необхідні контакти.

Загалом розмова мала відвертий і діловий характер.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.