Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці вірять у напад Росії і хочуть в НАТО

Громадська думка 1709 переглядів

Опубліковано - 24.12.2021 12:54 | Всі новини | Версія для друку

Українці вірять у напад Росії і хочуть в НАТО
Українці вірять у напад Росії і хочуть в НАТО
На ймовірному референдумі щодо вступу до НАТО 59,2% українців проголосували б за вступ. Серед тих, хто точно візьме участь в голосуванні, відсоток прихильників вступу до НАТО - 67,8%.

Про це свідчать дані опитування КМІС, яке проводилося 13-16 грудня методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера в усіх підконтрольних владі України регіонах.

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Навіть зважаючи, що у грудні президент Росії Володимир Путін висунув Заходу вимогу не приймати Україну в НАТО, 39,2% опитаних вважають, що відмова від вступу в НАТО не посилить, а послабить безпеку України, тому що "такий крок лише розпалить агресивність Путіна щодо України".

З огляду на останні новини про скупчення російських військ на українських кордонах, 49,2% українців вважають, що загроза вторгнення РФ до України є реальною, 41,4% - вважають, що вторгнення не буде.

Тренд на посилення підтримки вступу в НАТО серед українців посилився останніми місяцями. Зокрема, опитування соціологічної групи "Рейтинг" від 4-9 листопада 2021 року показало, що вступ до НАТО підтримують 58% українців.

Перелом у ставленні українців до НАТО стався у 2014 році після анексії Росією Криму та початку війни на Донбасі.

Якщо до 2014 року вступ до НАТО підтримували меншість українців, то з літа 2014-го - стабільно більше половини.

Путін проти НАТО

В останні місяці розгортається чергове загострення відносин між Росією та Україною й Заходом. З жовтня місяця західні ЗМІ та українська влада повідомляють про скупчення російських військ біля українських кордонів.

У міноборони України вважають найбільш ймовірним вторгнення РФ до України наприкінці січня 2022 року.

На тлі ескалації Володимир Путін провів перемовини з американським колегою Джо Байденом. А потім Москва публічно висунула до США та НАТО вимоги не розширюватись на Схід, не приймати нових членів, зокрема Україну.

РФ також вимагає вивести війська та озброєння "старих членів" НАТО з території нових членів альянсу. Таких країн, як Польща чи країни Балтії, які долучились до блоку після розпаду СРСР.

Наразі такі вимоги і на Заході, і в Україні називають неприйнятними.

Проте у НАТО давно дають чітко зрозуміти Україні, що питання її членства не на часі, хоча президент Володимир Зеленський вимагає чітких строків надання плану щодо членства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.