Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Німеччина і Росія погодили зустріч щодо України на початку січня

Політика 1921 перегляд

Опубліковано - 27.12.2021 08:20 | Всі новини | Версія для друку

Німеччина і Росія погодили зустріч щодо України на початку січня
Німеччина і Росія погодили зустріч щодо України на початку січня
Ситуацію щодо України обговорять радник канцлера ФРН Олафа Шольца Єнс Плетнер та представник адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Днями вони вже провели телефонну розмову.

Німеччина і Росія домовились на початку січня провести зустріч високопоставлених представників країн для обговорення ситуації навколо України. Перемовини проведуть радник канцлера ФРН Олафа Шольца (Olaf Scholz) з питань зовнішньої політики Єнс Плетнер (Jens Plötner) та заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який є ключовим переговорником Кремля з питання врегулювання на Донбасі, повідомляє агенція dpa з посиланням на джерело в уряді ФРН.

Представники двох країн погодилися зустрітись особисто під час телефонної розмови у четвер, 23 грудня. Під час розмови Плетнер ще раз повторив заклики Німеччини до деескалації ситуації як в Україні, так і на її кордоні з Росією. Також він наголосив на необхідності відновлення роботи у рамках "нормандського формату".

Про повернення до "нормандського формату" говорив і канцлер ФРН Шольц під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним, яка стала першими переговорами двох лідерів з моменту вступу Шольца на посаду. Востаннє лідери України, Німеччини, Франції та Росії зустрічались у рамках "нормандського формату" у 2019 році.

Війська на кордоні України та Росії

Останнім часом напруга довкола України через потенційну нову агресію з боку РФ різко загострилася. Захід і Україна повідомили, що Росія перекинула до українського кордону близько ста тисяч військовослужбовців. США припустили, що вже на початку 2022 року Росія може розпочати наступ на Україну. Західні партнери пригрозили Росії найжорсткішими санкціями у разі ескалації ситуації, а Україна закликає запровадити обмежувальні заходи проти Москви у превентивному порядку.

Водночас Росія відкидає звинувачення у підготовці до війни з Україною та звинувачує Захід у озброєнні України та проведенні маневрів біля російських кордонів.

Днями Росія оприлюднила напрацьовані нею проєкти угод з США і Північноатлантичним альянсом про гарантії безпеки. У першому документі міститься положення, яке виключає подальше розширення НАТО і вступ України до організації. Окрім того, Москва пропонує Альянсу не розміщувати додаткові війська і озброєння за межами країн, в яких вони розташовувалися в травні 1997 року, тобто до вступу країн Центральної Європи у НАТО. В США у відповідь заявили, що діалог з Москвою щодо гарантій безпеки можливий лише в умовах деескалації ситуації з боку РФ на кордоні з Україною і у повній координації з європейськими союзниками та партнерами.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг своєю чергою висловив готовність до розмови з Москвою у контексті її вимог гарантій безпеки. У той же час глава Альянсу відкинув ідеї щодо можливого неприйняття до складу НАТО окремих держав. Наразі Столтенберг запропонував Росії провести зустріч у форматі Рада НАТО-Росія уже 12 січня, проте офіційна Москва поки цю дату не погодила.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.