Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Двері НАТО лишаються відкритими» – представниця Держдепартаменту перед наступними переговорами з Росією

Політика 1292 перегляди

Опубліковано - 12.01.2022 13:21 | Всі новини | Версія для друку

Питання членства в НАТО залишиться лише прерогативою самого Альянсу, заявила Андреа Калан
Питання членства в НАТО залишиться лише прерогативою самого Альянсу, заявила Андреа Калан
На зустрічі Ради Росія-НАТО 12 січня та на зустрічі ОБСЄ 13 січня Росія та Сполучені Штати продовжать обговорювати питання розміщення ракет у Європі, рамки проведення військових навчань та порушене Росією питання щодо членства у НАТО.

Водночас, питання членства залишиться лише прерогативою самого Альянсу. Про це в ефірі Радіо Донбас.Реалії сказала офіційна представниця Державного департаменту США Андреа Калан.

«США ясно дали зрозуміти, що відкриті до обговорення майбутнього деяких ракетних систем у Європі, до обговорення, наприклад, обмежень на масштаб військових навчань та підвищення їхньої прозорості. Найголовніше – це прозорість цих навчань, але це має бути на взаємній основі. Ми сподіваємося, що Росія буде брати участь у дипломатії, що у нас буде можливість сидіти за столом і обговорювати з ними питання. Наша позиція абсолютно зрозуміла: двері НАТО залишаються відкритими. Членство в НАТО – це справа НАТО. Росія порушувала це питання, і це буде обговорюватися також і завтра», – зазначила Калан.



Вона додала, що США перебувають у контакті з союзниками за принципом «нічого про вас без вас» щодо озвученої Росією вимоги виведення озброєння з територій держав-нових членів НАТО.

«Президент Байден дав зрозуміти, що ми можемо досягти прогресу в деяких питаннях, але деякі – просто нежиттєздатні», – додала представниця Держдепартаменту.

Вона зазначила, що саме Росія наразі є джерелом загрози з огляду на концентрацію військ біля кордонів України.

«Перед Росією є два шляхи: можна піти на деескалацію ситуації, піти на діалог і продовжувати процес дипломатії – або продовжувати ескалацію. США готові відреагувати, якщо Росія продовжуватиме агресію проти України. Ми готові на широкі економічні і політичні санкції, і цей пакет матиме серйозні наслідки. Але ми сподіваємося, що це не знадобиться, що Росія обере правильний шлях і деескалує ситуацію на кордоні», – сказала Калан.

Кількагодинні переговори між заступницею державного секретаря Сполучених Штатів Венді Шерман та заступником міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим завершилися в Женеві 10 січня. Шерман за їхніми підсумками наголосила на неможливості згортання політики «відкритих дверей» НАТО, а Рябков заявив про відсутність «прогресу».

Переговори пройшли на тлі вимог президента Росії Володимира Путіна гарантій, що НАТО не дозволить Києву долучитися до Альянсу, і нарощування російських сил поблизу України.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.