Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі порівняли можливі санкції проти Путіна з розривом відносин зі США

Імперія «Совок» 1421 перегляд

Опубліковано - 13.01.2022 17:17 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі порівняли можливі санкції проти Путіна з розривом відносин зі США
У Кремлі порівняли можливі санкції проти Путіна з розривом відносин зі США
Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі вважають невдалими два раунди переговорів в рамках “дипломатичного марафону” щодо питань безпеки з країнами Заходу, на яких “зафіксували розбіжності”" між сторонами.

У Кремлі порівняли можливе запровадження Вашингтоном санкцій проти президента Росії Володимира Путіна з розривом відносин між країнами. Про це у четвер, 13 січня, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи відповідну ініціативу групи сенаторів-демократів.

Під час спілкування з журналістами увагу представника Кремля звернули на проєкт нових американських санкцій проти РФ, які, зокрема, стосуються і президента Росії Володимира Путіна. У Пєскова поцікавилися, чи може Москва у разі ухвалення цих санкцій відповісти дзеркально та запровадити обмеження проти президента США Джо Байдена. Речник Путіна відповів, що запровадження санкцій "проти глави держави і проти глави Росії" є надзвичайним заходом, який "можна порівняти з розривом відносин", передає агенція "Інтерфакс". "Що готова робити Росія? Росія завжди готова і робитиме те, що найкраще відповідає інтересам нашої країни", - додав він.

"Зафіксовано розбіжності"

Крім того, за словами представника Кремля, під час переговорів у рамках "дипломатичного марафону" з питань безпеки з США у Женеві та під час засідання Ради НАТО-РФ у Брюсселі, які пройшли напередодні, було "зафіксовано розбіжності" між сторонами. "Це погано, це можна тільки зарахувати в мінус двох раундів, що відбулися", - заявив Пєсков. Він також зауважив, що "були позитивні нюанси", але не в тих питаннях, заради яких ініціювалися зустрічі. При цьому Пєсков не уточнив, про що йдеться. Він також додав, що РФ найближчими днями очікує від США та НАТО відповіді на свої пропозиції у "письмовому вигляді".

Безпекові переговори

У Відні в четвер проходить засідання постійної ради Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), на якому тривають переговори щодо зниження напруги між країнами Заходу та Росією, яка стягнула війська до кордонів з Україною. Консультації в межах ОБСЄ є черговим етапом "дипломатичного марафону" щодо врегулювання конфлікту з РФ на цьому тижні. Перемовини між США й РФ щодо питань безпеки відбулись 10 січня в Женеві. На них Москві та Вашингтону не вдалось досягнути прогресу в питанні заборони членства України в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), на чому наполягає Росія.

12 січня вперше за два з половиною роки пройшло засідання Ради НАТО-РФ. На ньому Росія представила свої пропозиції, які включають вимогу до НАТО припинити прийом нових членів. В Альянсі відповіли, що не готові до компромісів з цього питання. У НАТО вважають, що Москва спеціально нагнітає ситуацію на кордонах з Україною, щоби загроза можливого вторгнення підштовхнула Альянс до поступок. У Москві підготовку до вторгнення заперечують.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.