Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Експосол США в Україні прокоментував різницю в риториці Зеленського й Байдена щодо загрози Росії

Політика 2466 переглядів

Опубліковано - 31.01.2022 17:35 | Всі новини | Версія для друку

Говорячи про причини того, чому американська та українська адміністрації по-різному публічно оцінюють можливість масштабного російського вторгнення, Джон Теффт звернув увагу на те, що вони звертаються до різних аудиторій
Говорячи про причини того, чому американська та українська адміністрації по-різному публічно оцінюють можливість масштабного російського вторгнення, Джон Теффт звернув увагу на те, що вони звертаються до різних аудиторій
Колишній посол Сполучених Штатів у Грузії, Україні та Росії Джон Теффт у інтерв’ю грузинській службі Радіо Свобода прокоментував розбіжності в коментарях президента України Володимира Зеленського та президента Сполучених Штатів Джо Байдена щодо ймовірності російського вторгнення до України.

Говорячи про причини того, чому американська та українська адміністрації по-різному публічно оцінюють можливість масштабного російського вторгнення, дипломат звернув увагу на те, що вони звертаються до різних аудиторій.

«Думаю, важливо тримати в голові, що йдеться про різні аудиторії, і не реагувати надто гостро на ту чи іншу заяву. Деякі сигнали, які президент Байден намагається надіслати, спрямовані не тільки на Україну – ці публічні сигнали, попередження щодо військового нападу Росії, надсилаються Росії, аби допомогти вести союзників НАТО та дати раду з цією створеною Росією загрозою європейській безпеці», – заявив Теффт.

Натомість президент Зеленський, на його думку, мусить «мати справу з українським народом, який стривожений ймовірністю російського нападу».

«Відтак вони (українська влада – ред.) повинні тут давати раду очікуванням. Очевидно, концентрація російських військ є дуже масштабною, вона дуже загрозлива, тривожна й небезпечна. Тож я не впевнений, що президент Путін дійсно ухвалив рішення. Російське керівництво саме заявляло, що він і тільки віддає команди, як буквально, так і фігурально», – сказав колишній посол.

Президент України Володимир Зеленський 28 січня закликав обережно висловлюватися про можливі перспективи нового нападу Росії, заявивши, що ймовірність такого нападу є високою, але через паніку Україна може «втратити економіку».

За день до того відбулася телефонна розмова Зеленського з президентом США Байденом. Телеканал CNN, посилаючись на українського високопосадовця, повідомив, що розмова між президентами «не відбулася добре». Байден нібито попередив Зеленського, що нове російське вторгнення практично неминуче у лютому.

Водночас, як зазначає CNN, український президент назвав загрозу вторгнення «небезпечною, але неоднозначною». Офіційно, Білий дім та ОП заперечують непорозуміння між президентами США та України.


Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.