Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В уряді Януковича ліва рука не відає, що робить права. Страждають громадяни

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9485 переглядів

Опубліковано - 10.07.2007 15:05 | Всі новини | Версія для друку

В уряді Януковича ліва рука не відає, що робить права. Страждають громадяни
В уряді Януковича ліва рука не відає, що робить права. Страждають громадяни
Речник МЗС України Андрій Дещиця повідомив про прецеденти, коли деякі посольства не приймали нові українські закордонні паспорти для видачі віз.

Закордонні паспорти нового зразка іноземці не визнають. Парадокс створили чиновники Міністерства внутрішніх справ. Документи почали видавати ще десять днів тому, однак МЗС про це не попередили і зразків не надіслали, тобто головне зовнішньополітичне відомство країни не змогло розіслати зразки нових паспортів диппредставництвам в для ознайомлення.

Наші дипломати запевняють, що сьогодні ж роздадуть паспорти акредитованим в Україні дипломатичним місіям. І тоді все залежатиме від посольств, як швидко вони передадуть зразки прикордонникам своїх країн.

Проте невідомо, коли інформацію про нові документи отримають в державах, з якими Україна не встановила дипломатичні відносини.

Речник Міністерства закордонних справ України Андрій Дещиця повідомив, що причиною виниклої ситуації слугувало зволікання з боку МВС, котре забарилося з надсиланням зразків нових документів головному зовнішньополітичному відомству держави: "Виникло досить серйозне напруження в суспільстві, і ця тема стала досить болючою в українському суспільстві, що українські громадяни не отримують закордонних паспортів і Міністерство внутрішніх справ, напевно, так зосередилося на виготовленні закордонних паспортів, що лише сьогодні надіслало нам в Міністерство закордонних справ зразки нових паспортів, водночас почавши видавати їх українським громадянам".

Від “Аратти”: власне, нам й досі не зрозуміло, чому паспортизацією українських громадян керують чиновники поліційного відомства? Адже ця служба має біти суто цивільною і не має жодного відношення до поліційної функції держави. Якщо вважати, що держава не поліційна.

Чи не на часі взагалі зліквідувати цей рудимент сталінського режиму?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.