Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович і Черновецький поєдналися у розкраданні столичної землі

Коаліція «С.Р.А.К.А» 9536 переглядів

Опубліковано - 30.08.2007 18:11 | Всі новини | Версія для друку

Янукович і Черновецький поєдналися у розкраданні столичної землі
Янукович і Черновецький поєдналися у розкраданні столичної землі
У киян можуть поцупити 2 тисячі гектарів заповідних земель та зон відпочинку громадян.

Про це заступник лідера БЮТ Микола Томенко розповів під час прес-конференції.

За його словами, є інформація, згідно з якою ДП „Інститут Київгенплан” АТ „Київпроект” стурбоване зверненням цілої низки підприємств і організацій з проханням надати позитивні висновки на відведення значних за площею земельних ділянок для житлового будівництва.

Загальна площа таких ділянок становить понад 2 тисячі гектарів, і відводяться вони у переважній більшості за рахунок зеленої зони міста, включаючи природно-заповідні території, рекреаційні території на Дніпровських островах, охоронні зони Музею народної архітектури та побуту України (у с.Пирогово).

Цікаво, що право на збір погоджень по відведенню вказаних земельних ділянок надане у формі „Згоди” Заступника київського міського голови – секретаря Київради Олеся Довгого. Інших передбачених законодавством обґрунтувань з цих питань не було представлено. Окрім того, відведення вказаних територій для житлового будівництва не передбачено Генеральним планом розвитку м. Києва на період до 2020 року, тому реалізація цих проектів негативно вплине на формування рекреаційної системи міста.

Так, відведення територій на Дніпровських островах (парк Дружби народів, Жуків острів), територія держлісфонду Конча-Заспівського лісопаркового господарства та інших зелених зон міста відчутно зменшить можливості для організації відпочинку та оздоровлення населення, суттєво знизить вільний доступ до рекреаційних територій. А забудова охоронних зон Музею у с.Пирогово неприпустима, оскільки буде втрачена його унікальність і привабливість як одного з головних туристичних об’єктів України. До того ж, відведення земельних ділянок для житлового будівництва за рахунок територій держлісфонду, включаючи природно-заповідні території, є порушенням земельного, містобудівного та природоохоронного законодавства.

Микола Томенко окрему увагу звернув на те, що погодження із забудовою охоронної зони навколо „Феофанії” Президента НАНУ Бориса Патона, голови Державної служби з питань національної культурної спадщини Миколи Кучерука, Заступника голови КМДА, начальника Головного управління земельних ресурсів Анатолія Муховикова, Генерального директора комунального об’єднання „Київзеленбуд” Петра Яворовського та начальника Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка були зібрані буквально за тиждень.

Отримання відповідних погоджень з боку структур, підзвітних Кабінету Міністрів, у такі стислі терміни може свідчити, на думку Заступника лідера БЮТ, про те, що підготовка передачі природоохоронних земель у столиці України під забудову – це спільний проект Уряду Януковича і КМДА, який намагаються реалізувати „під шумок” виборчої кампанії.

„Ми робитимемо все, щоб зупинити чергову цинічну роздачу землі київською владою, діяльність якої вкотре позбавляє киян можливостей для повноцінного відпочинку та оздоровлення, а також загрожує руйнуванням унікальної туристичної інфраструктури навколо Києва”, - зазначив Микола Томенко.

Він повідомив, що БЮТ направить відповідні звернення до Прем’єр-міністра з проханням з’ясувати мотивацію подібної діяльності підзвітних йому структур, а також до Генерального прокурора, щоб перевірити законність відповідних рішень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.