Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Збереження історико-архітектурних пам’яток має бути серед пріоритетів державної політики – Віктор Ющенко

Політика 14232 перегляди

Опубліковано - 22.03.2006 20:18 | Всі новини | Версія для друку

Відновлення та збереження історико-архітектурних пам’яток має бути одним з пріоритетів державної політики, переконаний Президент Віктор Ющенко.

Про це він сказав сьогодні у Збаражі, виступаючи з заключним словом на нараді, присвяченій розвитку туристичної галузі Тернопільської області, повідомляє прес-служба Президента.

«Ми маємо взяти на себе зобов’язання – зберегти ті пам’ятки, які в нас є», – сказав Глава держави. Вирішуючи це питання, місцева влада, за його словами, має докласти всіх зусиль, щоб зацікавити бізнесові кола в розбудові туристичної інфраструктури, відновленні історичних пам’яток.

Президент доручив присутнім на нараді представникам органів центральної та місцевої влади протягом найближчих кількох тижнів розробити програму дій на 2006-2007 рр., спрямовану на вирішення конкретних питань зі збереження та реставрації пам’яток і розвитку туризму. Програма має сприяти координації дій органів влади, представників бізнесу та громадськості.

Відповідаючи на запитання журналістів, Президент зазначив, що позитивно ставиться до ідеї передачі в приватну власність замків та палаців з метою їх ефективного відновлення та збереження.

«Це може бути реальна практика в Україні», – сказав Ющенко, зазначивши, що державних коштів для цього поки що недостатньо. Таким чином, співпраця з недержавними структурами, в тому числі приватними та громадськими організаціями, при відновленні замків та палаців є одним із конкретних завдань державної політики 2006 року, сказав В. Ющенко

Президент також висловив переконання, що протягом цього року Верховна Рада прийме закон про меценатську діяльність.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.