Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нічний серіал сновидінь має всього 12 сюжетів

Відкриття 13952 перегляди

Опубліковано - 15.07.2006 18:54 | Всі новини | Версія для друку

Нічний серіал сновидінь має всього 12 сюжетів
Нічний серіал сновидінь має всього 12 сюжетів
У Бостоні (США) завершилася наукова конференція, присвячена дослідженню снів. На конференції західні вчені обнародували дивне відкриття, відповідно до якого людям сняться обмежені за кількістю сюжетів сни.

Ці висновки були зроблені на основі детального та тривалого дослідження добровольців, повідомляє "Освітній портал" .

За словами професора Патрісії Гарфілд, усього налічується 12 сюжетів сновидінь. Лідирують сни про переслідування. Друге за популярністю місце займають сни, в яких люди або заблукали, або виявилися в пастці. Третю позицію ділять сни про падіння та сюжети, де людина відчуває граничну незручність від того, як вона одягнена на публіці. Важливе місце займають сновидіння про завдання поранення.

Вчені Канади та Фінляндії з'ясували, що сни насправді є інтенсивним тренуванням організму. Вони виникли на ранніх етапах формування людини та психологічно готовили її до небезпечних ситуацій. Професор Антті Ревонсуо з університету міста Турку (Фінляндія) вважає, що сновидіння являють собою репетицію можливих дій у хвилину смертельної загрози. Тим самим сни сучасної людини є "відлунням" найдавніших епох (або ж - проявом генетичної пам`яті попередніх поколінь - "Аратта").
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Відкриття»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.