Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


10-11 січня в Луцьку пройшов останній регіональний конкурс медоварів України

Народний Вісник Регіон: Волинська область 16384 перегляди

Опубліковано - 13.01.2009 22:58 | Всі новини | Версія для друку

На фото - переможець у трьох номінаціях Володимир Дмитрук з Луцька (праворуч). Ліворуч - голова дегустаційної комісії - професор Олександр Литовченко. На задньому плані головний редактор журналу «Бджолярський круг» Василь Соломка. Фото автора.
На фото - переможець у трьох номінаціях Володимир Дмитрук з Луцька (праворуч). Ліворуч - голова дегустаційної комісії - професор Олександр Литовченко. На задньому плані головний редактор журналу «Бджолярський круг» Василь Соломка. Фото автора.
Як і три попередні конкурси, що відбулися в Чернігові, Одесі і Харкові в листопаді-грудні 2008 року, конкурс в Луцьку був ініційований та організований Гільдією медоварів України.

Фінальний Всеукраїнський конкурс медоварів проходитиме 21-22 лютого в містечку Баришівка Київської області.

На конкурсі "Питні меди - 2009" у Луцьку було виставлено 60 зразків медових напоїв. Тільки 2 напої були зняті дегустаційною комісією з конкурсу. Решта виявилися дуже якісними, що відзначив голова дегустаційної комісії професор Олександр Литовченко.

Дегустаційна комісія складалася з 10 спеціалістів – серед них були представники Луцького горілчаного заводу, пивоварні «Алекс-бровар», найдосвідченіші медовари, працівники Луцького держспоживстандарту. Був й представник Луцької обласної влади – Мартинюк Ксенофонт Дмитрович – заступник начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації. Він зазначив, що бджільництво на Волині розвинуте дуже непогано. І в цьому є неабияка заслуга таких ентузіастів бджільництва, як Віталій Приймак і Володимир Дмитрук. Вони представляють Гільдію медоварів України на Волині і були організаторами цього конкурсу в Луцьку.

Пасічники наголошують, що медове вино або медовуха (інколи його ще й так називають) – це не горілка з медом, як думають дехто зі споживачів. Це – натуральний продукт, виготовлений з меду (вареного або ставленого), що має від 9 до 13 % алкоголю, який утворився природним шляхом методом бродіння – як у звичайному виноградному вині.

Під час дегустації і продажу медових вин медовари активно спілкувалися з лучанами, розповідали про цей давній традиційний український напій і пояснювали його переваги. Окрім волинських медоварів до Луцьку приїхали бджолярі з Чернігівщини, Київщини, Полтави, Одеси, Донецька і Харкова.

Перше місце у номінації «Меди питні ставлені» отримав донеччанин Сергій Волик. Він й не очікував такого результату – участь у конкурсі медоварів брав вдруге після регіонального конкурсу в Харкові. Перше місце у трьох номінаціях – «Меди питні варені без додавання соків», «Меди питні варені з додаванням соків» та «Апіфітобальзами» отримав лучанин, член Волинського осередку Гільдії медоварів України Володимир Дмитрук.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.