Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Житомирщина популяризує свій туристичний потенціал

Туризм Регіон: Житомирська область 15357 переглядів

Опубліковано - 29.09.2009 04:55 | Всі новини | Версія для друку

Житомирщина популяризує свій туристичний потенціал
Житомирщина популяризує свій туристичний потенціал
До Дня туризму у Житомирі презентували туристичний сайт області, фотоальбом та книгу.

Щоправда, останню ще не видали. Такі новинки підготували для того, аби вільно подорожувати Житомирщиною і пізнавати так звані “родзинки” області.

До дня туризму представники управління культури готувалися ґрунтовно. Передусім ознайомили гостей з новоствореним сайтом туристичної Житомирщини www.tourism.zt.ua. Там любителів пізнавати нове і цікаве чекає інформація про маршрути і найцікавіші місця області. До того ж у залі обласної бібліотеки організували фотовиставку, на якій представлені туристичні перлини області.

Юлія Горюнова, провідний спеціаліст управління культури і туризму: “Знімки не є професійні, але в тому, так би мовити, їх родзинка. Ми їх у студентів брали, вони залюбки діляться знімками. І вони на мій погляд варті уваги”.

Окрім таких новинок, продемонстрували і фотоальбом "Мальовнича Житомирщина". Він містить двомовну інформацію про райони області та їх туристичні об’єкти. Популяризуватиме наш край, як туристично-привабливий регіон, і нова книга "Житомирщина туристична".

Михайло Костриця, краєзнавець: “Ми з сином у співавторстві розробили книжку за завданням облдержадміністрації – ось її обкладинка. Вона трошки не поспіла до цього свята. І скажу вам, що Житомирщина заслуговує на те, щоб туризм набув подальшого розвитку. В кожному районі є славні уродженці, славні події. Наприклад, в Андрушівському районі є обсерваторія, де досліджують космос – це єдина в Україні сільська обсерваторія, є садиба Терещинків колишня в Червоному, де злітали перші вітчизняні літаки. Кожен район по своєму цікавий”.

А відтак відкривати для себе і для світу багаті туристичні ресурси Житомирщини за допомогою інформаційних носіїв може кожен.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.