Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому Україна важлива для Америки: 10 пунктів від Тімоті Снайдера

Інший погляд 13322 перегляди

Опубліковано - 29.01.2020 | Всі публікації | Версія для друку

Тімоті Снайдер – американський історик, професор Єльського університету, фахівець з історії Східної Європи, зокрема, історії України, Польщі, а також Росії. Дослідник Голокосту в Європі та Голодомору-геноциду в Україні у 1932–1933 роках
Тімоті Снайдер – американський історик, професор Єльського університету, фахівець з історії Східної Європи, зокрема, історії України, Польщі, а також Росії. Дослідник Голокосту в Європі та Голодомору-геноциду в Україні у 1932–1933 роках
Напередодні візиту до Києва державного секретаря США Майка Помпео американський історик Тімоті Снайдер підсумував у 10 пунктах, чому Україна важлива для Америки.

Історик Єльського університету, який спеціалізується на Східній Європі, включно з Україною, наголошує, що багато світових тенденцій, які визначали ХХ століття, народжувалися в Україні, тому саме за цією державою потрібно стежити і зараз. Тімоті Снайдер у твітері пояснює, чому Україна опинилася у центрі процесу імпічменту в США та чому захист верховенства права та демократії в Україні є в інтересах самих американців.

Напередодні у США розгорівся скандал навколо повідомлення американського громадського радіо NPR про те, що Майк Помпео нервово відреагував на запитання кореспондентки про Україну і запитав її, чи вона думає, що в Америці хтось дбає про Україну. Держсекретар назвав цей скандал «черговим прикладом» того, як ЗМІ хочуть нашкодити президенту Дональду Трампу.

1/10. «Україна має значення сьогодні, як вона мала значення протягом століття: як сигнал прийдешніх політичних тенденцій. Століття тому саме вона була центром воєн після Першої світової війни, які закінчилися створенням Радянського Союзу».

2/10. «Для Сталіна Україна була житницею, яку слід використовувати для модернізації СРСР. Його політика призвела до виморення голодом мільйонів жителів України».

3/10. «Для Гітлера Україна була житницею, яку слід було використати для створення німецької імперії. Його бажання забрати Україну з СРСР спричинило Другу світову війну».

4/10. «У 1991 році Радянський Союз розпався, бо українці (у кожній частині країни більшістю голосів) проголосували за незалежність. Якщо Україна є незалежною, Росія має шанс не бути імперією».

5/10. «Україна – це демократія. Якщо так може залишитися, росіяни можуть повірити, що і Росія може бути демократією. Демократична Україна відкриває для Росії майбутнє, якого побоюється пан Путін».

6/10. «У ХХІ столітті Україна перебуває в центрі двох головних викликів сучасної політики: олігархії та оцифрування. Це основні питання судового процесу над паном Трампом, олігархом-початківцем, який вигідно використовує інтернет-кампанії».

7/10. «Коли Росія вторглась в Україну в 2014 році, її основні успіхи були в інтернет-пропаганді. Коли Росія втрутилася у вибори в США 2016 року на підтримку пана Трампа, вона використовувала ті самі установи, персонал та тактику, що і в Україні».

8/10. «Олігархія є глобальною. Американська політика колись була націлена на підтримку права в Україні. Політика пана Трампа полягає в підтримці беззаконня в Україні. Але у прагненні бути корумпованим його перевершили справжні олігархи».

9/10. «Російські та українські олігархи використовують пана Трампа у своїй грі, вони йому говорять брехню, яка підживлює його мрію стати справжнім олігархом. Зловживання пана Трампа американською потугою для обслуговування цієї фантазії і призвело до імпічменту».

10/10. «Наш процес імпічменту – це перевірка того, чи можуть американська демократія та право реагувати на олігархію та інтернет-пропаганду. Кращий варіант для Америки – навчитися від України, підтримати верховенство права і спиратися на факти. Це є в наших власних інтересах».

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Інший погляд»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.