Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кров людська - не водиця, або Загадки груп крові

Психологія та стосунки 77501 перегляд

Опубліковано - 6.01.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Кров людська - не водиця, або Загадки груп крові
Людська кров до цього часу криє в собі багато таємниць. Учені продовжують вивчати цю життєво важливу субстанцію. Наприклад, після численних досліджень з’ясувалося, що у різних рас переважають певні групи крові: у європейців - найчастіше друга, у жителів Сходу - третя, у представників негроїдної раси - перша. В Україні найпоширеніша - друга група крові, потім йде перша, третя і найрідкісніша - четверта.

Не так давно було виявлено, що люди з різною групою крові схильні і до різних захворювань. Дослідження генетиків підтвердили лікарі-практики. Вони стверджують, що у людей з першою групою крові часто зустрічаються шлунково-кишкові захворювання (виразка шлунку, виразка дванадцятипалої кишки, гастрити, важкі форми хвороб шлунково-кишкового тракту і т.п.).

Ті, у кого в "жилах" тече кров другої групи, можуть страждати частіше за інших ревматичними захворюваннями, діабетом, ішемічною хворобою серця, бронхіальною астмою, алергією, лейкозом. Люди, що мають третю групу, схильні до пневмоній. Після операцій у них можуть розвиватися інфекції, у жінок - гнійний мастит, сепсис після пологів, радикуліт, остеохондроз, захворювання суглобів. Нарешті, власники четвертої групи частіше за інших застуджуються, а також ризикують підчепити грип та інші інфекції...

Крім того, разом з групою крові спадково передається не тільки схильність до захворювань, але іноді і самі хвороби. Наприклад, ангіни, хронічний тонзиліт, фарингіт, кишкові інфекції.

Але і це ще не все. Японські фахівці дійшли висновку, що група крові впливає навіть на характер людини. З ними погоджується і американський вчений Пітер Д’Адамо. Але він пішов ще далі. Д’Адамо переконаний, що група крові людини може багато що повідати не тільки про його особистість, але також і про походження людини.

На думку американського ученого, люди, що мають першу групу ("0") - нащадки мисливців, що звикли споживати м’ясо в надто великій кількості. Тому вони повинні приділяти підвищену увагу вживанню високобілкової їжі і обов’язково навантажувати себе фізичними вправами, наприклад заняттями на тренажерах. Якщо людина з групою крові "0" стає вегетаріанцем, її енергетичний рівень неминуче слабшає, оскільки організм погано переносить відсутність тваринного білка. Характер особистості – сильна людина, що покладається на себе, відважна, з добре розвиненою інтуїцією, оптимістична, цілеспрямована, володіє високою мотивацією, енергійна, наполеглива, тобто природжений лідер. Це сильні, цілеспрямовані люди, що досягають успіху у всіх галузях.

Другою групою ("А") володіють люди, чиї предки були землеробами і фермерами. "Даний тип крові, — пише Д’Адамо, — сформувався в період переходу людей від кочового способу життя до осілого, від полювання до землеробства, що і спричинило за собою зміну дієти у бік рослинної їжі". Більш за все цим людям підходить дієта, позбавлена м’яса! На відміну від представників першої групи, що "спалюють" його як паливо, власники крові другої групи починають ще змолоду накопичувати отримані ними тваринні білки і жири у вигляді власних жирових відкладень.

У людей з групою "А" фізичні навантаження повинні бути не надто інтенсивними: рибалка, повільні прогулянки. Характер особистості: схильність до співпраці і взаєморозуміння, добре розвинені розумові здібності, підвищена чутливість, пристрасність, орієнтація на інтереси колективу. Цілісні, досконалі люди, що люблять порядок і організованість, приділяють увагу дрібницям і деталям, працелюбні і старанні, спокійні і акуратні, багато в чому ідеалістичні.

Третю групу ("В") мають нащадки кочівників-скотарів, основною їжею яких було молоко і молочні продукти. Сьогодні вони - єдині, хто може підтримувати хороше здоров’я і високий життєвий тонус перш за все за рахунок молочної дієти. Для підтримки високого рівня енергії їм необхідно дотримувати тонкий баланс між фізичними і розумовими навантаженнями. Корисні помірні заняття плаванням або ходьбою. Характер особистості: гнучкість мислення і поведінки, врівноваженість, добре розвинений творчий початок, спокій і миролюбність. Для осіб з цією групою крові характерні гнучкість, але і гарячкуватість і неприборканість, висока здібність до концентрації уваги, нешаблонність у вчинках.

Четверта група ("АВ") крові виникла в результаті змішування людей, що володіють кров’ю груп "А" і "В". У носіїв четвертої групи надто чутливий шлунково-кишковий тракт. І лише шляхом проб і помилок вони можуть точно визначити, яка їжа для них найбільш сприятлива.

Характер особи: схильність до загадковості, містики, високої духовності, любов до життя. Це природні лідери і хороші організатори, дипломатичні у відносинах, раціональні у вчинках, володіють образною багатою уявою.
Короткі характеристики за різними групами крові

Група перша - І(0)

Перша група – це підняття людини до вершини харчового ланцюга, початок історії розвитку і виникнення інших груп.

Так, наприклад, носії першої групи – втілення цілеспрямованості, напористості і володіють яскраво вираженим інстинктом самозбереження. І це добре, інакше б людство не пройшло такий нелегкий шлях свого розвитку. І тому підживлення людей з першою групою крові продуктами з високим вмістом білка забезпечує їм витривалість і міцність. А за їхньої відсутності ці люди падають духом, стають млявими і набирають вагу.

Лідер, сильна, упевнена в собі особистість. Якщо ця людина поставить собі мету, то боротиметься за неї, поки не досягне успіху. Вміє вибирати напрямок для руху вперед. Вірить в свої сили, не позбавлена емоційності. Достатньо самовпевнена і наполеглива, може віддати все за досягнення поставленої мети. Проте бувають і збої: деяка самозакоханість, зарозумілість можуть перешкодити. Стійкі до неврозів, швидко відновлюють сили.

У власника першої групи є і слабкості: він надто ревнивий і метушливий, а, крім того, хворобливо амбітний і насилу переносить навіть справедливу критику. Все це, проте, не заважає їм бути хорошими друзями.

Носії першої групи – найбільш цілеспрямовані. Вони вічно прагнуть влади і стають неформальними лідерами. Девіз першої групи крові: "Боротися і шукати, знайти і не здаватися". Люди цього типу не позбавлені емоційності і віри у власні сили. До слабкості відноситися погана адаптація до нових умов харчування і зміни навколишнього середовища. Імунна система може стати надмірно активною і атакувати власний організм.

Схильність до захворювань:

• Виразка шлунку
• Запальні захворювання – артрит, коліт
• Виразка дванадцятипалої кишки, гастрити, важкі форми хвороб шлунково-кишкового тракту
• У грудних дітей – частіше розвиваються гнійно-септичні інфекції
• Розлади згортання крові
• Дисфункція щитовидної залози
• Алергічні розлади.

Показані інтенсивні фізичні вправи: аеробіка, східне єдиноборство, контактні види спорту, біг.

Сексуальні риси:

Чоловік. У любовних іграх – він талант! Що він більше всього любить в жінці, так це коли вона примушує його чекати, трохи грається з ним. Але коли він все-таки добивається свого, його обраниця не буде розчарована: він найчудовіший коханець.

У чоловіка з першою групою крові "основний інстинкт" проявляється в пристрасному бажанні нових пригод. Такий чоловік часто прагне мати колекцію порнографічних фотографій і фільмів, а на вечірці буде першим розповідачем непристойних жартів і двозначних історій. І він, дійсно, перевершує інших: чоловік з першою групою крові – найактивніший і конкурентноздатний коханець. Його думки спрямовуються до заняття любощами кожні дев’ять секунд протягом всього життя!

Ложка дьогтю: цей чоловік не завжди замислюється про потреби своєї партнерки. Тому кращими коханками для агресивних і буйних чоловіків з першою групою крові будуть пасивні жінки.

Жінка. Їй потрібний чоловік, здатний міцно пригорнути її в обіймах! Приваблива і ревнива, вона не виносить, коли її супутник кидає навіть швидкоплинні погляди на випадкову перехожу. Її жадібність до інтиму доведе до знемоги, а, можливо, і порадує її партнера. Японці кажуть, що якщо чоловік прагне несамовитого сексу, він повинен зупинити свій вибір на жінці з першою групою крові. Її пристрасть не знає табу.

Чоловік, який одружується на жінці з першою групою крові, ніколи не буде обділений тілесними любощами. Вона з тих дружин, які примушують своїх чоловіків спізнюватися вранці на роботу. Ця жінка ідеальна коханка: вона завжди виправдовує очікування партнера.

У ній нескладно збудити пристрасть, але вона в змозі контролювати лібідо за допомогою своєї сильної волі. Тому її важко спокусити, а значить, сексуальний темперамент такої жінки часто призначений для коханого і відомий тільки йому, але - не завжди це чоловік.

Група друга – ІІ(А)

Друга група – перехід від мисливсько-збиральницького способу добування їжі до більш розвинутого аграрного. Люди з цією групою крові із самого початку пристосовувалися до проживання на територіях з високою щільністю населення і до стресів, властивих міському життю, з одного боку, здавалося б, спокійнішою ("сидячою"), але, з іншого боку, і багатшою різними подіями. У організмах цих людей, які повинні були миритися з вимогами переповненого народом оточення, неминуче розвивалися своєрідні фізіологічні особливості і риси характеру.

Ймовірно, найважливішою чеснотою людини, поставленої в такі умови, є здатність жити в суспільстві, на виду. Тодішній "носій" крові цієї групи повинен був бути акуратним, охайним, скромним, порядним, дисциплінованим, законослухняним і таким, що володіє собою. Суспільство не може існувати, якщо відсутнє шанобливе відношення його членів один до одного і до чужої власності. Одинаки (індивідуалісти або мізантропи) погано уживаються або відчувають себе невлаштованими у великих скупченнях людей.

Якби характери людей з першою групою крові залишалися без змін, не еволюціонували у напрямку розвитку терпимості до життя в аграрних общинах, то результатом виявився б загальний хаос, а, врешті-решт, і загибель людства. Саме завдяки тому, що утворилася друга група крові, наші предки вижили.

Ранні "носії" крові цього типу повинні були проявляти розум і кмітливість, хитрість і винахідливість, пристрасть і запал, а також володіти тонким чуттям при зустрічах з проблемами, яких було вдосталь у житті, що ускладнилося. Проте всім цим якостям долею було наказано існувати і розвиватися в певних рамках усередині певної системи. Ось, можливо, причина того, що люди з другою групою крові навіть і сьогодні схильні до тісніших взаємозв’язків, до тугіше "пов’язаних" структур.

Вони приховують свої тривоги, неспокій і страхи, та коли їх прорве, стережіться! Протиотрутою від таких жахливих внутрішніх стресів служать хатха-йога і тай-чи-чуань, заспокійливі, споглядальні вправи для релаксації.

Може здатися, що ці люди погано пристосовані до бурхливого, завантаженого і напруженого життя лідера, яке так легко освоїти "носієві" першої групи крові. Але не можна стверджувати, ніби вони не можуть ставати лідерами, якщо інстинктивно відкидають принцип сучасних керівників "людина людині – вовк".

Потрапивши на самий верх, вони схильні проявляти терпіння і бажання "розплутувати вузли" у пошуках правильного (мирного) виходу з будь-якої неприємної ситуації. Або плести інтриги і прагнути узяти все на себе, не вважаючи за потрібне звертатися до кого-небудь за порадою. Так виявляється реакція на стресові ситуації для людей у цієї групи крові.

Вони люблять гармонію, спокій і лад. Добре працюють з іншими людьми. Крім того, чутливі, терплячі і доброзичливі. Серед їхніх недоліків – упертість і нездатність розслаблятися, занурення в себе. Слабким місцем цієї групи може бути схильність до спиртних напоїв і різноманітних страв.

Люди з другою групою крові чудово себе почувають на підлеглих посадах, головне, щоб поряд були однодумці. Люблять комфорт, душевний і побутовий, ненавидять конфлікти. У душі вони романтики, але іноді бувають уперті і дратівливі.

Схильність до захворювань:

• Ревматичні захворювання
• Діабет типу 1
• Ішемічна хвороба серця
• Бронхіальна астма
• Алергії
• Лейкоз
• Холецистит
• Жовчнокам’яна хвороба
• Рак.

Режим фізичних навантажень повинен забезпечувати спокій і зосередженість: хатха-йога, тай-чи-чуань.

Сексуальні риси:

Чоловік. Він дуже сором’язливий, своє кохання виражає поглядом, легким дотиком руки, але якщо вирішує виявити себе, робить це доволі різко. У сімейному житті партнерка повинна постійно доводити, що вона його кохає. Він обожнює відчувати на собі материнську турботу, тому часто обирає жінок старших за себе. Чоловік з другою групою крові сором’язливий і нерішучий, він завжди ототожнює секс з коханням. Звичайно це делікатний і уважний коханець, здатний виконати щонайменшу примху партнерки. Ідеальні інтимні стосунки з чоловіком другої групи крові має на увазі комбінацію глибокого емоційного контакту з тісним фізичним спілкуванням.

У такого чоловіка незвичайно багата сексуальна фантазія, але в реальному житті він більш ніж стриманий, а тому часто чергує зайву вимогливість до своїх сексуальних партнерок і самопожертвування, аж до ігнорування власних бажань. Особлива прикмета: сильним допінгом для нього є алкоголь.

Жінка. Сором’язлива та до того ж підозріла – навіть закохавшись, ніколи не подасть виду першою. Але якщо відносини визначилися – вона чудова дружина: кохаюча і вірна. І здатна незабаром стати надто чуттєвою. Більшість жінок, які мають репутацію "ділових" і "несексуальних", - жінки з другою групою крові. Спокусити таку леді майже нереально: подумки вона рідко переймається інтимом.

Вона найбільш пасивна зі всіх жінок, і часто може займатися сексом, навіть якщо до цього насправді не має бажання. Оскільки вона зазвичай поводиться надто розумно, її складно схилити до сексуальних експериментів, втім, як і до зв’язків на стороні. Але якщо останнє вдасться, відбудеться неймовірне – для пристрасної жінки з другою групою крові зникають всі перешкоди.

Але не думайте, що подарувати їй насолоду нічого не вартує. Чоловік, що добився цього, цілком може претендувати на звання секс-героя.

Третя група крові – ІІІ(B)

Третя група – отримала розвиток від злиття і міграції рас з африканського континенту до Європи, Азії, Північної і Південної Америки.

Перших «носіїв» третьої групи крові хід історії людства закликав заселяти нові землі, пристосовуватися до раніше незнайомих кліматичних особливостей, зіштовхуватися з проблемами, що виникають при змішенні різних рас, і тому цим людям заради виживання необхідно було проявляти винахідливість (творчі здібності) і гнучкість (хитрість).

Їм у меншій мірі, на відміну від осілих «носіїв» другої групи крові, потрібні схильність до соціальної гармонії, злагідність в суспільстві, готовність підкорятися порядкам, що склалися, але так само у меншій мірі їм була потрібна і цілеспрямованість мисливця, що властива організмам з першою групою.

Все це вірно і до цього дня. Вони гнучкіші і менш схильні до багатьох поширених захворювань.

Люди з третьою групою крові часто володіють всім найкращим, що має людина. Їм властиві розумова активність і підвищена чутливість.

Ми зважимося сказати: ці люди терпиміші, більш контактні у стосунках з іншими, бо за своєю генетичною природою вони краще урівноважені, а, отже, менш схильні до зухвалої поведінки, до конфронтації, здатні зрозуміти точку зору, що відрізняється, уміють співчувати, співпереживати.

Цікава ось яка статистика: кров третьої групи мають лише 9% всього населення США, але 30-40% мільйонерів мають третю групу!

До складу китайської, японської і багатьох інших націй Азії входить значна кількість людей з третьою групою крові. Китайська стародавня медицина особливу увагу приділяє правильному поєднанню фізіологічного і емоційного статусів організму. Безмежне задоволення, неприборкана радість, нестримна веселість, що так властиво культурі Заходу, розглядаються китайськими цілителями як небезпечні для збалансованої роботи серця. «Врівноваженість і гармонія» - цим словам саме місце на прапорі медицини, створеної людьми третьої групи крові.

У популяціях євреїв, які дотримуються традицій, третя група крові є домінуючою, незалежно від місця їхнього проживання. Іудейська релігія і культура є сплавом розумності, душевності і діловитості. У єврейських традиціях співіснують освіченість, натхненність і миролюбність пліч-о-пліч з могутньою волею, фізичною силою і готовністю до поєдинку, що часто здається суперечливим. А насправді – це гармонійна енергія людей третьої групи крові у дії.

«Носії» третьої групи - відкриті, оптимістичні, з тягою до пригод, - серед них більше всього аскетів і філософів. Третю групу крові відрізняє індивідуалізм. Люди цієї групи завжди чинять так, як вважають за потрібне. Проте вони погано контактують з іншими групами, малослівні і нерідко страждають депресіями.

Легко пристосовуються до всього, гнучкі, не страждають відсутністю уяви. Проте бажання бути незалежним іноді може бути зайвим і перетворитися на слабкість і незахищеність.

Схильність до захворювань:

• Пневмонія
• Розвиток інфекцій після операції
• У жінок - гнійний мастит, сепсис після пологів
• Радикуліт, остеохондроз, захворювання суглобів
• Синдром хронічної втоми
• Аутоімунні розлади
• Множинний, розсіяний склероз.

Помірні фізичні навантаження у поєднанні з ментальним балансуванням: прогулянки на велосипеді, теніс, плавання.

Сексуальні риси:

Чоловік. Його всі приймають за донжуана, хоча сам він чудово знає, що це не так. Він – любитель спокушати, але тільки тому, що боїться кохання! Він буде непоганим чоловіком, що час від часу порушує подружню вірність, але на нього завжди можна буде покладатися.

Для чоловіка з третьою групою крові інтимні стосунки – це розвага, абсолютно не пов’язана з такими глибокими поняттями, як кохання і шлюб. Він легко дає собі волю у випадкових стосунках і любить призначати побачення жінкам, які відносяться до сексу так само вільно.

З іншого боку, такий чоловік менше за інших зайнятий думками про інтим. Це заняття для нього вельми буденно – «так що ж про нього думати?» Саме таке відношення до інтимних стосунків приводить чоловіка з третьою групою крові до того, що він може у всіх подробицях розповідати про свої пригоди кому завгодно, – навіть дружині.

Жінка. Вона ховає вірність за певною екстравагантністю, але дружиною буде вірною. У коханні їй потрібно брати ініціативу в свої руки, якщо її обранець має також третю групу крові. Так, секс для нього – далеко не найголовніше. Їй доведеться перетворитися на якусь подібність до вампіра – і буквально висмоктувати з нього його сексуальність!

Ця жінка найменше зацікавлена в інтимних стосунках. Проте вона ж найпростіше до них і відноситься. Вона чудово відчуває, що сексуальність і істинно театральне уміння виконати свою роль – важлива частина її привабливості.

Жінка з третьою групою крові розкута і вільна у всіх сферах життя і далека від того, щоб надавати інтимним стосункам особливо важливого значення. Їй нелегко надати задоволення, і чоловік, який хоче довести зворотне, часто ображається на те, з якою легкістю і недбалістю партнерка відноситься до його зусиль. Ця ж легкість є причиною того, що такій жінці нічого не варто поміняти партнера, коли той щойно встиг закохатися.

Сучасне змішування різних груп – дало початку появи четвертої групи - IV(AB)

Четверта група крові, мабуть, найбільш урівноважена.

Люди з четвертою групою крові з’явилися унаслідок злиття дратівливої, чутливої натури другої групи з більш урівноваженими, зосередженими, стійкими людьми з третьою групою крові. Результат – натхненна, багатогранна, але часом така, що розкидається собою особа, яка прагне обійняти неосяжне.

Вони спокійні і врівноважені, зазвичай люди їх люблять і добре почувають себе з ними. Уміють розважати, одночасно тактовні і справедливі по відношенню до оточення. Але іноді надто різкі, а, крім того, довго коливаються і важко ухвалюють рішення.

З людьми з четвертої групи крові легко ужитися. Цих людей відрізняє м’якість, доброзичливість. Вони доброзичливі і спокійні. Люди з будь-якою іншою групою крові чудово відчуватимуть себе поряд з цими людьми. Вони уміють розважати, одночасно тактовні і чесні.

Істотний недолік – украй нерішучі, не можуть ухвалювати рішення і бояться всього нового. Слабкість в постійних внутрішніх конфліктах, що деколи знижують самооцінку. Ось саме з них і виростають рефлексуючі інтелігенти.

Схильність до захворювань:

• ГРВІ, грип та інші інфекції
• Ангіна, гайморит
• Захворювання серця
• Рак
• Анемія.

Фізичні навантаження заспокійливі: йога, тай-чи-чуань. Все це у поєднанні з помірними фізичними навантаженнями: ходьба, їзда на велосипеді, теніс.

Сексуальні риси:

Чоловік. У нього велика здатність – причаровувати жінок, він надто любить їхнє товариство. Почуття його неглибокі, і займатися коханням він може практично постійно. І горе тій, яка скаже йому: "Не сьогодні, дорогенький!" – вона його більше не побачить. Чоловікам з четвертою групою крові важко контролювати свою пристрасть, але, з іншого боку, саме вони перетворили зваблювання і секс на мистецтво.

Цей чоловік не стане шукати пригод – пригоди самі його знайдуть. Просто тому, що він облаштував своє життя так, щоб бути доступним будь-кому, хто прагне його. Крім того, він володіє сильним магнетизмом, який буквально зводить жінок з розуму. Бідні жіночки падають в обійми чоловіків з четвертою групою крові навіть тоді, коли знають, що ризикують обпектися!

Але – найдивовижніше – в шлюбі чоловік з четвертою групою крові вельми стриманий. Він ніколи не одружиться через секс і не стане вимагати від своєї дружини виконання подружнього обов’язку.

Жінка. Вона також здатна привернути увагу чоловіка, але разом з тим непохитна і вимоглива. Як тільки вона дозволить комусь "узяти себе за вуздечку", вона відчує підсвідоме бажання жити за умови, що їй приділятимуть стільки уваги, скільки вона забажає. Вона переповнить свого коханого настільки, що, будьте упевнені, вдома він довго не всидить. Жінка з четвертою групою крові надто чуттєва і легко досягає оргазму. Вона найбільш універсальна партнерка в інтимі. Така жінка може отримати задоволення майже з кожним чоловіком. Вона в рівній мірі насолоджуватиметься і ніжним інтимом, і ексцентрично-грубим – в залежності від того, що вважає за краще її партнер.

Чоловік, що побував в ліжку жінки з четвертою групою крові, ніколи цього не забуде. Про таке сильне лібідо, як у неї, на час мріяти багатьом. Вона природжений інтимний лікар, і всякий чоловік, що має сексуальні проблеми, познайомившись з жінкою з четвертою групою крові, може круто змінити своє життя.

Людство розвивається і прагне пристосуватися до навколишнього середовища. А теперішнє забруднення, вплив міграційних процесів, все це дасть поштовх до утворення нової групи крові.

І люди з цією групою крові будуть здатні виробляти антитіла, щоб дати відсіч будь-якому ворожому антигену з відомих нині, будь-якому мутантові, який може виникнути.

У перенаселеному, забрудненому світі з мізерним залишком природних ресурсів нову групу чекає підйом до домінуючої позиції у всіх людських співтовариствах. Ну а колишні типи крові почнуть вимирати, як вимирали люди з першою групою крові при чумних, холерних епідеміях в середньовічних містах.

Адже четверта налічує тільки 1500-літню історію.
Сексуальна сумісність

Всім відомо, що сексуальність (не плутати з сексапільністю, тобто сексуальною привабливістю!) визначається наявністю (складом і кількістю) в крові людини статевих гормонів. Дослідження гематологів (фахівців, що вивчають кров) і психологів виявили дивовижну залежність інтимного темпераменту ще і від групи крові.

Чоловік 0(I) групи крові і жінка 0(I) групи крові

Вони потребують постійного фізичного контакту, щоб бути щасливими. Зазвичай у них абсолютно гармонійне сексуальне життя. У такому шлюбі обидва партнери обожнюють виходити в світ, зустрічатися з новими людьми і веселитися. Це влаштовує обох партнерів, оскільки все, що необхідне для такого поєднання - це свобода займатися тим, що цікаво. Вони чудово влаштовують один одного і в сексуальному плані. Обоє люблять експерименти, і нововведення в ліжку.

Проблеми можуть виникнути у зв’язку з неймовірною здатністю пристосовуватися і не ставити питання, якщо виникли проблеми. При виникненні певного непорозуміння між подружжям цієї групи вони можуть вирішити, що краще перебудуватися, чим вирішувати проблему безпосередньо. Подібна тактика може привести до повного нерозуміння.

Чоловік 0(I) групи крові і жінка А(II) групи крові

Дуже відповідна пара для інтиму. Він активний, вона пасивна. Пестощами і домовленостями він зможе підвести її до різних рівнів сексуальної активності, головне - не діяти поспішно.

З "0" і "А" виходять хороші, але важкі партнери. "А" за своєю природою інтроверти, "0" - зовсім навпаки. "А" віддає перевагу стабільності, "0" обожнює пригоди. "А" прагне уникати відкритої демонстрації почуттів, а "0" вдається до цього з величезним задоволенням. Проте протилежності притягуються, і саме завдяки цьому шлюб між "А" і "0" може вдатися. Слабкість одного партнера - це сила іншого. "А" вважають "0" цікавими і незвичайними, захоплюються їх вільною, товариською натурою. "0" у свою чергу заінтриговані глибиною "А".

Основною проблемою в подібному шлюбі зазвичай стає несумісність поглядів партнерів на повсякденність. "А" вважає її благодаттю, "0" повсякденність виносити не можуть. У їхньому інтимному житті відбувається те ж саме - "А" є прихильником ритуалу, "0" необхідна постійна новизна.

Чоловік 0(I) групи крові і жінка В(III) групи крові

Він надто активний, вона в міру пасивна, але це саме те, що їм подобається. Вони можуть насолоджуватися сексом скрізь і у будь-який час. Обидві ці групи вважаються фахівцями активними. Проте активні вони по-різному - "В" прагматичніша і організована, а "0" легший на підйом.

І темпераменти у них абсолютно протилежні. "В" - інтроверти, "0" - навпаки. "В" любить вузьке сімейне коло. "0" обожнює зустрічатися з іншими людьми. Проте, як це часто буває у випадку з протилежностями, вони доповнюють один одного. "В" цінує товариську і відкриту натуру "0", а "0" захоплює цілеспрямованість "В". Їхні підходи до інтимних стосунків діаметрально протилежні, проте винахідливість "В" і пристосовність "0" чудово поєднуються один з одним.

Чоловік 0(I) групи крові і жінка АВ(IV) групи крові

Його поведінка є визначальною у стосунках цієї пари. Якщо він терплячий, - гарантовано ніжне і гармонійне інтимне життя. Якщо ж він вимогливий і егоїстичний, сексуальне життя схильне до розбіжностей.

"0" і АВ" багато в чому схожі - товариські, легкі на підйом, і їхній підхід до шлюбу практично однаковий. Є в цьому союзі й інші цікаві аспекти. Так, хоча "0" енергійний і завжди готовий почати нові проекти, йому бракує прагнення "АВ" за будь-що зробити все ідеально. "АВ" привносить в домашній устрій елемент практичності і ретельності.

Обидва партнери вміють легко пристосовуватися до змін, що дозволяє такій парі успішно впоратися і з щоденною рутиною, і з можливими проблемами. Проте є і потенційна зона конфлікту: бажання "АВ" мати недоторканий простір. Для "0" подібне прагнення може бути абсолютно незрозумілим. Зате "0" і "АВ" чудово поєднуються в сексуальному плані - обидва люблять новизну.

Чоловік і жінка А(II) групи крові

Зі всіх можливих комбінацій ця є найбільш відповідною для жінки з другою групою крові. Саме з цим партнером вона може випробувати найбільшу насолоду: він розуміє її з напівпогляду.

Шлюб, в якому обидва партнери "А", буде організованим і стриманим. Проте "А" вельми чуттєві, їх дуже легко образити. Через те більшість конфліктів виникатимуть саме тому, що хтось з партнерів відчує себе скривдженим. Тоді спокій випаровується, і сутички можуть бути достатньо палкими. "А" - люди звички. Вони відчувають себе чудово, коли дні пливуть за днями, а місяця за місяцями без будь-яких змін. Оскільки обидва партнери віддають перевагу передбачуваності, секс, швидше за все, перетвориться на своєрідний ритуал, в якому час, позиції і тривалість будуть незмінними. Проте "А" саме це і потрібно.

Чоловік А(II) групи крові і жінка 0(I) групи крові

Вони проводитимуть в ліжку більше часу, чим будь-хто: секс потрібний обом. Важливо пам’ятати: цій парі особливо необхідна інтимна прелюдія. І жінка зможе швидко навчитися отримувати оргазм від уважного і ґрунтовного партнера.

Чоловікові сильно пощастило, якщо у нього сексуальна партнерка першої групи. І шлюб зможе утриматися на інтимних стосунках, хоча в побуті можливі сутички. Але ради сексу з такою дружиною чоловік готовий і зможе йти на поступки. А дружина зможе допомогти реалізувати переваги її партнера в соціумі. В цьому випадку шлюб повинен бути успішним.

Чоловік А(II) групи крові і жінка В(III) групи крові

У цій парі на початку їхнього спільного життя інтим не гратиме першу роль. Вони проводять більше часу в розмовах про секс, чим займаються ним насправді. Різноманітність сексуальних позицій розчаровує мало. Обидва боязкі і недостатньо чуттєві по відношенню один до одного, а шкода - вони б могли випробувати величезне задоволення.

Чоловік в цій парі шукає глибокий емоційний контакт з партнеркою. Жінка чудово відчуває, що сексуальність - це важлива сторона їхніх взаємин. І якщо вона зможе проявити наполегливість і терпіння, то отримає справжню винагороду. У партнерові прокинеться делікатний і уважний коханець.

Кожен з партнерів в такому шлюбі обдарований по-своєму: "А" - творчо, "В" - технічно. Разом вони функціонують, як злагоджена команда. Обидва чудово справляються з підтримкою механізму шлюбу у в робочому стані.

Чудово поєднуються вони і в сексуальному плані. Для "В" найважливіше подарувати партнерові задоволення. "А" можуть бути достатньо винахідливі, не дивлячись на те, що їм подобається постійність.

Варто відрегулювати систему сексуальних відносин, і "А-В" зуміють стати щасливою парою. Проблеми в подібному союзі в основному виникають з тієї причини, що обидва партнери занадто розсудливі. Зате, коли виникає конфлікт, вони здатні подивитися на проблему об’єктивно і намагатимуться її розв’язати.

Чоловік А(II) групи крові і жінка АВ(IV) групи крові

У подібному шлюбі "А" стримує бурхливу натуру "АВ". Складний темперамент "АВ" робить їхній шлюб вельми вибухонебезпечним. "А" - завжди готовий піти назустріч дружині при виникненні проблеми. Зате "АВ" не дають своїм партнерам нудьгувати.

В інтимному плані "А" і "АВ" чудово поєднуються при певному терпінні і вшануванні інтересів іншого. Підхід "АВ" до сексу надто винахідливий, але це притому, що вона не заперечує проти прагнення "А" до рутини - більш того, навіть насолоджується цим, що буває досить рідко. І якщо "АВ" відчуває себе в безпеці поряд з розсудливими "А", то відносини можуть скластися. Але в цьому велику частку надає вплив виховання "АВ".

Але все-таки у цієї пари, часто взагалі не складається спільне інтимне життя. Вони відносяться один до одного як брат і сестра. Оральний секс не підлягає обговоренню, а традиційний варіант завжди один і той же. Втім, і ним вони займаються украй рідко.

Чоловік В(III) групи крові і жінка 0(I) групи крові

Вони люблять навчати один одного новій техніці сексу. Вона є лідером в їхніх стосунках, але його сексуальні таланти не можуть залишитися неоціненими.

Але в їх стосунках в побуті можливі тертя і непорозуміння. На цей союз сильно впливає виховання і сімейні традиції.

Чоловік В(III) групи крові і жінка А(II) групи крові

Їй подобається, коли вони займаються нетрадиційними видами сексу. Крім того, в цій парі партнери однаково активні, що дарує їм особливу гамму відчуттів.

Чоловік і жінка В(III) групи крові

Їхні інтимні стосунки і задоволення від них посередні, оскільки партнери повинні удосконалювати свою сексуальну техніку.

У подібному шлюбі партнери досягають несподіваних результатів у тому випадку, коли кожен з них зберігає немало особистої свободи для себе, і в цей час вони по-справжньому близькі.

Шлюб між "В" і "В" вельми продуктивний - в тому сенсі, що партнери допомагають один одному розвиватися. Проте виникають і проблеми, особливо коли в них розгорається дух змагання. Тоді удома спекотно. У "В" є тенденція обстоювати свої погляди до останнього.

Тому у такому шлюбі існує небезпека перетворитися на сім’ю, де партнери кохають один одного, проте жити разом абсолютно не можуть. Часто в єврейських сім’ях, де таке поєднання найчастіше, лише традиції і засади сім’ї допомагають зберегти шлюб.

Таємний сексуальний зв’язок на стороні сприяє збереженню цього шлюбу.

Чоловік В(III) групи крові і жінка АВ(IV) групи крові - темпераментна пара

Вони азартні експериментатори і здатні випробувати величезне число варіацій в любощах. Найбільший ступінь сексуальної сумісності - коли чоловік молодше. Він дуже цінує оригінальність і пристосовність жінки, а жінок привертає непохитний порядок і завзятість чоловіка.

І той, і інший тип захоплюється в партнерові тими якостями, яких бракує самому. Подружжя разом складає могутню команду. Не дивлячись на різницю в темпераментах, і "В", і "АВ" з найперших днів шлюбу прагнуть говорити про все щиро і відкрито.

У чоловіків з їх суб’єктивністю і догматизмом є схильність до авторитаризму, і витримати його зуміють лише "АВ". Відношення "АВ" до інтиму в цілому набагато складніші – вони прагнуть нового і непередбачуваності, а "В" вважають за краще планувати заздалегідь. Проте сила "АВ" в тому, що вони чудово пристосовуються до будь-яких обставин і з радістю підуть на компроміс.

Чоловік АВ(IV) групи крові і жінка 0(I) групи крові

Секс об’єднує їх. Вони стануть щасливою парою, але тільки в тому випадку, якщо чоловік зуміє пристосуватися до темпераменту і потреб партнерки.

Чоловік АВ(IV) групи крові і жінка А(II) групи крові

Він пристрасний партнер, тому вони займаються сексом досить часто. Але їхній зв’язок безперспективний, якщо в ній не присутня хоч би мала дещиця почуттів.

Чоловік АВ(IV) групи крові і жінка В(III) групи крові

Вони займаються сексом рідше, ніж інші пари. Проте, повністю задоволені один одним. Можливо, тому що їм не знайома жорстокість і неповага до партнера

Чоловік і жінка АВ (IV) групи крові

Можливості цієї пари нескінченні. Вони з тих, хто може або досягти абсолютної гармонії, або опинитися в своїх пристрастях повними антиподами.

Але якщо обидва партнери підходять до сексу творчо, проблем бути не повинно. Шлюб між двома "АВ" - найбільш енергійне і бурхливе явище. Зустріч двох "складних" темпераментів обіцяє дивовижні результати.

Передбачити вчинки "АВ" практично неможливо. І завдяки цьому елементу непередбачуваності такі шлюби стають подібними до захоплюючої шахової партії. Оскільки "АВ" володіють неймовірними запасами енергії, подружжя постійно підтримуватиме і надихатиме один одного.

Але у них бувають проблеми з контролем свого "складного" темпераменту, і це може привести до виникнення істотної напруги. Оскільки "АВ" доходять до крайності в будь-якому своєму прояві - як в гармонії, так і у розладі, - їхні інтимні стосунки будуть або частими і пристрасними, або рідкісними і байдужими. У своїй основі шлюб між двома "АВ" володіє всім, окрім стабільності

При створенні статті були використані матеріали кандидата психологічних наук Юрія Миколайовича Левченко

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.