Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Магія каміння

Дозвілля 52726 переглядів

Опубліковано - 20.01.2009 | Всі публікації | Версія для друку

Магія каміння
Чарівний світ коштовного каміння, що заворожує погляд, завжди був для людини загадкою.

В давні часи та в часи Середньовіччя прикраси із камінням вибирались не стільки по цінності, красі чи моді на даний камінь. Перевага віддавалась цілющим та магічним властивостям каменів, і більше всього вибір прикрас з камінням ставився в певну залежність із планетами та знаками Зодіаку. Часто вирішальне слово при виборі каменя залишалось за астрологами.

Вчені мужі минулих століть запевняли, що дорогоцінне каміння – це частинки Всесвіту, які забезпечують наш зв'язок з Космосом. Камінь, неначе призма, крізь яку можна побачити увесь світ, зустрічається в гороскопах різних знаків Зодіаку. Прийнято вважати, що найбільш сприятливо впливають на долю людини камені, пов’язані с тією планетою, яка історично панує в його долі, так як ця планета керує думками, вчинками, звичками, способом життя та в кінцевому рахунку долею людини.

Також сприятливо впливають на людину камені, пов’язані зі знаками Зодіаку, що панують в небі на момент народження цієї людини. А тому, запевнюють астрологи, людина обов’язково повинна носити прикраси з камінням, відповідним до його планети та його знаку Зодіаку. Такий камінь буде сприяти гармонізації характеру, посилювати позитивні якості та послабляти негативні.

Однак серед астрологів не було повної одностайності в розподілі каменів за знакам зодіакального кола, - через це у різних народів існували в чомусь відмінні один від одного астрологічні таблиці. Відомі астрологічні таблиці древнього Риму, Візантії, Китаю, Греції, Вавилону. У арабів, євреїв та астрологів Середньовіччя також були свої астрологічні таблиці. В одному астрологи всіх народів єдині – найкращим талісманом стає камінь, подарований або той, що залишився в спадок, для придбаних самим власником – потрібний певний час для "спорідненості". Вкрадені камені ніколи не можуть бути талісманами, вони швидше вплинуть негативно на долю, вважали астрологи.

Не менше значення в усі віки надавалось і цілющим властивостям каменів.

Цілющі властивості каменів відмічені в працях великих природодослідників, лікарів, вчених та філософів давнини. В наші дні, коли вже накопичені дані про величезну роль використання мікроелементів в медицині, коли створений один із методів лікування - "літотерапія" (від грецької "lithos" - камінь), можна тільки захоплюватись мудрістю природи, її доцільністю. Вивчення хімії мінералів та їхньої ролі в тих або інших процесах, що проходять в організмі людини, схиляє до думки, що природа, сконцентрувавши в мінералі певний набір елементів таблиці Менделєєва, чітко визначає, для якої мети це потрібно.

Камені, які використовують ювеліри, поділяються на дорогоцінні, напівдорогоцінні та виробні (камені, з яких виготовляють різноманітні вироби: скриньки, келихи, фігурки звірів). Дорогоцінні камені - природні мінерали, які використовуються у ювелірній справі. До них відносять: алмаз, рубін, смарагд, сапфір.

Напівдорогоцінні камені - природні мінерали, але коштують вони менше. Виробні камені є непрозорими природними мінералами, які використовують для виготовлення недорогих прикрас. Також, вибираючи вироби із дорогоцінними каменями, варто поцікавитися їх походженням.

Камені бувають натуральні, синтетичні та імітації. Натуральні нам подарувала природа, синтетичні виготовляє людина. Візуально штучні камені відрізнити від натуральних неможливо. А імітації схожі за виглядом з натуральними, але мають іншу структуру та властивості. Ще одним важливим моментом є колір та прозорість. Дані про прозорість та дефекти каменю вказані на бірці, яка є на кожному виробі. Ідеальним вважається камінь, який має дані 1/1 - він прозорий та має лише один дефект.

Сучасна наукова практика підтвердила наявність в мінералах фізично активних речовин, що приймають участь в регуляції практично всіх життєвих функцій організму людини. Значить мали рацію древні дослідники та лікарі, розглядаючи мінерали як один із важливих джерел та методів лікування в арсеналі природних лікувальних засобів.

Крім того здавна люди вірили в магічні сили, що випромінює каміння, що вони здатні впливати на долю людини коректуючи її думки, вчинки та характер. Тому астрологи рекомендували бажаючим впливати на свою долю вибирати необхідний для цього камінь вже незалежно від свого знаку Зодіаку та своєї планети.

Віруючи в магічні сили каменів, древні народи використовували їх в якості талісманів або в якості амулетів. Причому будь-який камінь володіє властивостями і талісману і амулету.

Як талісман (від грецької "telesma " - посвячення, чари) камінь здатний зміцнювати і підтримувати певні якості та риси характеру, сприяти їх розвитку, привертати енергію ззовні та формувати мікроклімат, сприятливий для людини.

Як амулет (от латинської "amuletum" - оберіг) камінь оберігає власника від небажаного впливу ззовні, стримує та пом’якшує внутрішні небажані пориви, підвищує імунітет власника. Як амулет камінь сприяє подачі інстинктивних імпульсів з підсвідомості, які допомагають людині уникнути небезпеки.

Якщо камінь вибирається в якості амулету, то знак Зодіаку не такий важливий, важно вирішити, від чого камінь має оберігати, та зробити відповідний вибір.

Але яке б важливе значення наші предки не надавали властивостям дорогоцінних каменів, ми вважаємо, що краще всього при виборі ювелірної прикраси керуватися власними відчуттями, сприйняттям каменю, його енергетики та, звичайно, своїм смаком. А тим, хто вірить в талісман, - в усякому випадку психологічний ефект ґарантований. Психологи стверджують, що, якщо людина вірить в свій талісман, вона легше досягає наміченої мети і краще чинить опір життєвим негараздам.

При виборі прикраси з коштовних і напівкоштовних каменів орієнтуються перш за все на особисті пристрасті тієї людини, якій призначається подарунок. Перш за все це колір каменя, який сприяє розвитку певних якостей у людини.

Самота і досконалість підкреслюють прикрасою з білими каменями. Такі камені розвивають в людині працьовитість і відчуття свободи.

Камені червоних відтінків символізують енергію, пристрасть, рух. Такі камені підносять в подарунок, щоб стимулювати енергетику людини, укріпити захисні функції організму. Володарі червоних каменів здатні викликати людину на відвертість.

Камені оранжевого відтінку символізують красу, витонченість, артистизм. Прикраси з цих каменів розвивають в людині відчуття прекрасного.

Камені зеленого кольору символізують цілісність особи. Володарі таких каменів розсудливі і терплячі.

Камені синього кольору є символами логічного мислення. Ці камені сприяють розвитку в людині таких якостей, як інтуїція і практичність.

Камені фіолетового кольору - символ таємниці, магії, містики.

Камені пурпурного кольору - символ волі, думки.

Камені коричневих відтінків символізують спокій, надійність, стабільність.

Камені чорного кольору символізують початок і кінець.
Коштовні камені, що у загальному випадку відповідають знакам Зодіака:
  • Каменями Овна є сапфір, аметист і алмаз.

  • Тельцеві слід віддавати перевагу агату і смарагду.

  • Близнюкам чудово підходять смарагд, агат, перли, берил і олександрит.

  • Коштовні камені, що відповідають Ракам, є онікс, рубін, агат і смарагд.

  • Левам слід вибирати прикраси з хризоліту, карнеола, олександрита і рубіна.

  • При виборі прикрас Дівам слід орієнтуватися на такі камені, як сапфір, лазурит, яшма, сардонікс.

  • Каменями Терезів є берил, аквамарин, алмаз, обпав і турмалін.

  • Скорпіонам ідеально підійдуть берил і топаз.

  • Якнайкращим вибором для Стрільців стануть рубін, бірюза і сапфір.

  • Козероги не помиляться, віддавши перевагу, гранату, аметисту, опалу і гіацинту.

  • Водоліям слід вибирати прикраси з аметиста і сапфіра.

  • Каменями, що відповідають Рибам, є аметист, яшма, аквамарин і хризоліт.

За матеріалами сайтів БЮЗ, “20 хвилин” та інших інтернет-видань

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Дозвілля»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.