Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Агітки і життя. Наддержава Росія в цифрах

Політологія 23489 переглядів

Опубліковано - 13.04.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Агітки і життя. Наддержава Росія в цифрах
Деградація Росії за часів Путина відображається цифрами, перед якими тьмяніють всі казки про наступаюче благоденство, які тиражують повністю контрорльовані владою засоби масової інформації.

У Російській Федерації 4 млн. бомжів, 3 млн. жебраків, 3 млн. вуличних і привокзальних повій, приблизно 1,5 млн. російських жінок “працюють” на панелі в країнах Європи і Азії. 6 млн російських громадян страждають на душевні розлади, 5 млн. — наркомани, більше 6 млн. хворіють на СНІД.

Щодня в Російській Федерації робиться 10 тисяч абортів, 7 мільйонів шлюбів в РФ бездітні.

У Росії скоюється більше 80 тисяч вбивств на рік. У дорожньо-транспортних подіях гине близько 30 тисяч чоловік. Близько 100 тисяч росіян гине щорічно від наркотичного передозування.

Щорічно в Росії скоюють злочини близько 3 мільйонів осіб. Увязнених в країні понад 1 мільйон — більш, ніж в СРСР під час сталінських репресій. РФ, за показником репресивності правоохоронної системи, впевнено посідає перше місце в світі — 800—810 увязнених на 100 тисяч населення.

Споживання спиртного в РФ — 14 літрів умовного спирту на людину на рік (за іншими даними — 18 літрів). Загальновідомо, що з рівня 8 літрів на душу населення починається фізична деградація нації.

У Росії проживає 31 млн. дітей до 18 років. З них, здорові не більше 30 відсотків, 3,5 млн — інваліди, 1 млн — наркомани. Дітей-сиріт 750 тисяч (більше, ніж після закінчення Великої Вітчизняної війни, коли дітей-сиріт було 678 тисяч). Два млн. дітей неписьменні. Близько п'яти мільйонів безпритульних.
У Росії півтора мільйони чиновників — втричі більше, ніж в СРСР. На хабарі і підкуп посадових осіб щорічно витрачається близько 33,5 мільярдів доларів.

По видобутку вугілля Росія “досягла” рівня 1957 року, по виробництву вантажних автомобілів — 1937-го, комбайнів — 1933-го, тракторів — 1931-го, вагонів і тканин — 1910-го, взуття — 1900-го. Практично повністю зруйнована авіаційна, радіоелектронна, автомобільна промисловість.

Якими ж методами вимірювалося зростання економіки, яке за час свого правління Путин позначив цифрою 69 відсотків? Ця метода називається “Середня температура по лікарні”. Країна з промислово розвиненої стала недорозвиненою. А зростання було забезпечене виключно паливним сектором. Нафтогазовий експорт виріс з 76 мільярдів доларів у 1999 році до 350 мільярдів. От і всі причини кособокого зростання, яке до 2008 року зійшло нанівець.

Зарубіжні експерти відзначили, що в 11 з 15 колишніх республік Радянського Союзу зростання було більшим, ніж у Росії. Гірше за Росію опинилася тільки Киргизія. Путін діяв не успішніше Президентів, що очолювали явно депресивні території. Він показав себе украй невмілим керівником. І виправдався в очах народу тільки зусиллями створеною ним же самим могутньої пропагандистської машини. Наслідком стала не тільки ліквідація політичної системи, фальсифікація народного представництва, але й повна відсутність творчого підходу до державної служби і економічних проектів державного масштабу.

Імітували реформи люди обмежені, корисливі, не здатні збирати команди талановитих виконавців і чути розумні заперечення. Путін пригрів в своєму уряді шкідників — Грефа, Кудріна і Зурабова, які послідовно і наполегливо реалізували варварські плани руйнування виробничого потенціалу країни і пограбування її світовою олігархією. Політична стагнація і кадрова катастрофа — прямий результат спроб видати бажане за дійсне і обманом утриматися у влади якомога довше.

У Росії були зруйновані і без того не найсприятливі умови для ведення бізнесу. Бізнес став додатком до адміністративних посад, а корупція — основою всіх господарських стосунків. Всесвітній банк в 2006 році поставив по цьому показнику Росію на 96-е місце з 175 можливих. За десятибальною шкалою, Росії виставили 3,8 за ефективність держуправління, а за законність — 1,9. Це - показники убогих африканських латиноамериканських диктатур, що вже відійшли в минуле.

Путін відзвітував перед народом тим, що іноземні інвестиції до Росії, за вісім років його правління, збільшилися в сім разів, а відток капіталу змінився притоком — до 82 млрд. доларів в 2007 році. За той же час капіталізація фондового ринку у порівнянні до 1999 року виросла в 22 рази і вийшла на рівень в 3300 мільярдів доларів. Товарообіг з зарубіжними країнами збільшився більш ніж у п'ять разів, туристи з Росії — це більше 6 мільйонів чоловік.

Наскільки серйозні ці цифри? Якщо врахувати, що Путін легалізував брудні капітали цілого сонму олігархів, то неважко зрозуміти, що таким самим чином легалізувалися і грошові потоки. Показане зростання — лише форма обліку. Ніяких якісних результатів ці цифри не принесли. Капіталізація — всього лише паперовий показник, який враховується в обігу фіктивних цінностей.
Не забуваємо, що Путін всі показники рахував після жахливого провалу 1998 року, пов'язаного з дефолтом. Ну а виїзд за рубіж — це свідчення нездатності зацікавити громадян відпочинком і туризмом у власній країні, а також певне відновлення зв'язків колишньої країни, розділеної крдонами в 1991 році. Ніяких досягнень просто не немає! Є лише лукаві цифри.

Окрім всіх інших хитрувань існує гра: відображення економічних даних то в рублях, то в доларах. При цьому людям невтямки, що за вісім років реальна купівельна спроможність долара в Росії впала як мінімум в два рази! Навіть ця обережна поправка кардинально міняє всі цифри. Криза 2008 року показала, що “путінськая стабільність” — фікція, обман. Картонна конструкция, збудована ним, почала завалюватися, і в 2009 році країна опинилася на межі катастрофи.

На країну впродовж багатьох років виливався золотий дощ — доходи від торгівлі нафтою. Путін не використав цю обставину, що давала нам можливість провести стратегічні зміни в господарському механізмі і якості життя. Багатство було проїдене олігархією та її обслуговуючим персоналом.

Натомість Путін відзвітував тільки різким скороченням зовнішнього боргу вкрай сумнівного походження (тобто задоволенням зобов'язань іноземців в умовах відмови від зобов'язань перед громадянами, у яких в 90-х роках була вкрадена вся власність і всі грошові заощадження). І ще - приростом ВНП до 8 відсотків на рік, який в матеріальному плані чомусь могли відчути лише володарі найбільших статків, але не пересічні громадяни.

Як людина, що не має жодного уявлення про реальну економіку, Путін не оперував натуральними цифрами виробництва й споживання. Він тільки і міг сказати, що за вісім років реальні доходи громадян виросли в 2,5 разу. Знову застосувавши принцип некоректних порівнянь замість, наприклад, порівняння споживчого кошика для кожного з соціальних прошарків. Яка користь знати відсотки зростання в рублях, якщо виробництво товарів летить під укіс? Сенс тільки один: приховати реальне становище справ і заколисати людей думкою про те, що все налагоджується.

Такий самий метод підтасовування був використаний, коли Путін оголосив, що при ньому Росія досягла рекордного за 25 років приросту народжуваності, а по кількості дітей — рекорду за 15 років.

Обман тут очевидний. Приріст обчислюється від надзвичайно низького рівня. А загальне зростання народжень - у порівнянні з періодом демографічної катастрофи. Правдиво було б сказати, що країна жахливо вимирає і стоїть перед демографічною прірвою, куди валиться з фатальною неминучістю.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політологія»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.