Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як брудна електрика впливає на здоров’я

Екологія житла 64288 переглядів

Опубліковано - 2.12.2010 | Всі публікації | Версія для друку

Як брудна електрика впливає на здоров’я
Ви відчуваєте себе втомленим, сонним, наростає депресія або дратівливість, турбує головний біль, шкірні висипання, дзвін у вухах, оніміння, аритмія, підвищений артеріальний тиск або затуманення в голові?

Якщо так, то ви, мабуть, страждаєте на «електрочутливість». Як зазначила лікар Магда Хевес, відомий міжнародний експерт з електромагнітного випромінювання (ЕМВ), «брудна електрика» є зростаючою проблемою для здоров'я у всьому світі.

Сьогодні мало хто з нас зважиться відмовитися від електричних приладів. Але до цього дослідження я ніколи не уявляв, як багато «брудної електрики» виробляють сучасні електричні штуковини.

За словами лікаря Хевес, «чиста електрика» спочатку забезпечувала наші домівки та робочі місця, використовуючи безпечну частоту 60 герц (Гц) (в Європі - 50 Гц). Сьогодні трансформатори перетворюють 60 Гц в низьковольтну енергію для електронних приладів. Це створює мікрохвилі «брудної електрики», які містять енергії в 2500 разів більше, ніж початкові з частотою 60 Гц. У дійсності, ми створили «електромагнітний смог», який є для нас вкрай шкідливим.

Я помітив, що багатьом складно розібратися в цьому і зрозуміти в чому суть, оскільки вони не є інженерами-електриками. Наприклад, у нашому будинку є кілька пристроїв, що тьмяво світяться. Я наївно вважав, що це розсудливе рішення, але ці пристрої, поряд із флуоресцентними лампами, енергозберігаючими лампочками, електричними розважальними центрами та комп'ютерами, виробляють «брудну електрику». Фактично вони виробляють більше електромагнітного випромінювання, ніж лінії електропередач.

Якщо ви хочете отримати потужну дозу «брудної електрики», використовуйте фен. Цей пристрій випускає в 500 разів більше брудного ЕМВ, ніж мікрохвильова піч, електрична плита та пральна машина.

Більшість людей не підозрюють про це невидиме випромінення, і про його вплив на наше здоров'я. Але воно не може обдурити дику природу. Птахи, кажани та бджоли, як відомо, залишають місця, де поставлені вежі стільникового зв'язку.

Вчені з Росії тримали пальму першості з дослідження ЕМВ. Під час Другої світової війни вони помітили, що оператори радарів часто страждали від симптомів, які зараз відносять до ознак впливу ЕМВ. Під час холодної війни посольство США в Москві таємно піддавалося опроміненню, яке викликало променеву хворобу.

Пізніше, в 2007 році, завдяки співпраці вчені з США, Швеції, Данії, Австрії та Китаю опублікували звіт на 650 сторінках, містить 2000 досліджень, які детально описували шкідливі наслідки ЕМВ.

Вони прийшли до висновку, що навіть незначне випромінювання може порушити імунітет і сприяти хвороби Альцгеймера, недоумству та хвороб серця. Інші дослідження пов'язали ЕМВ з викиднями, вродженими дефектами, суїцидами, хворобою Лу Гехріга та Паркінсона.

На додаток до цього існують дані, що ЕМВ викликає рак. В Австралії, в 1956 році, коли з'явилося телебачення, у людей, які жили близько передавальних веж, був зареєстрований швидкий ріст злоякісних утворень. У 70-х роках Ненсі Верзаймер, епідеміолог з Денверу, виявила зростання лейкозів серед дітей, які жили близько ліній передач. Інші дослідники отримали подібні результати.

У 1988 році Гідро Квебек уклав договір з університетом Макгілли про дослідження з вивчення впливу ліній електропередач на здоров'я службовців. Вони виявили, що у робітників ризик розвитку лейкемії зростав у 15 разів. Але щоб не завдати шкоду своїм інтересам, дослідження були припинені після отримання цих результатів!

А як справи з безпровідними та стільниковими телефонами? Сьогодні так багато людей використовують їх, що було б розсудливо використовувати так званий «принцип профілактики».

Шведські дослідники припускають, що ті, хто почав використовувати стільниковий телефон будучи підлітком, мають в п'ять разів більше ризик отримати рак мозку, ніж ті, хто почав це робити вже дорослим. Ця інформація відповідає недавнім дослідженням стільникових телефонів Всесвітньою організацією охорони здоров'я, яка визнає необхідність у більшій кількості досліджень щодо використання стільникових телефонів підлітками та зростання смертельних злоякісних пухлин мозку.

Доктор Гіффорд-Джонс - медичний журналіст із приватною медичною практикою в Торонто.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Екологія житла»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.