Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто ці люди?

Медіа 62705 переглядів

Опубліковано - 8.11.2011 | Всі публікації | Версія для друку

Хто ці люди?
Те, що відбувається останні кілька років в Україні, — це… Я навіть не можу дібрати цензурних слів, щоб хоча приблизно охарактеризувати своє ставлення до того, про що говоритиму нижче. Перш ніж викласти суть, зазначу: це почалося ще за президентства Віктора Ющенка. А нині — набуло масового, катастрофічно-загрозливого масштабу.

Що ви бачите, коли вмикаєте телевізор? Правильно: політичні, танцювальні, реаліті-, кулінарні та ще купу всяких шоу. Про їхню якість не говоритиму. Своє ставлення до них я вже висловлював неодноразово. Але мова зараз не про те. У мене питання: чому все оце телевізійне місиво, яке транслюється в українському ефірі, остаточно перетворилось на філію російського телезомбування?

І це почалось не вчора. Ще за президентства Віктора Ющенка в українському телепросторі з’явилися перші «ластівки». Російські журналісти почали витісняти вітчизняних. Відомі імена — Савік Шустер, Матвій Ганапольський, Євген Кисельов — після того як путінсько-медведєвська адмінмашина закрутила гайки в російському медіапросторі, перекочували в Україну. Тоді це було сприйнято нормально і навіть з якоюсь гордістю. Мовляв, от бачите, які авторитети їдуть працювати до нас! Я теж так вважав, але…

Але тепер все стало іншим. Російські шоумени та журналісти всюди. Політичні шоу ведуть росіяни. «Велика політика» — екс-журналіст російського НТВ Євген Кисельов. «Шустер Live» — російсько-європейський Савік Шустер. Гумористична програма «Велика різниця» — російський ведучий Іван Ургант. Музична програма «Ранкова пошта» (проект українського ТБ) — Максим Галкін і Алла Пугачова. Танцювальне шоу «Майдан’s» — російський співак-шоумен Сергій Лазарєв. (До речі, знайомий політтехнолог розповідав, що «Майдан’s» має два завдання: зайняти Майдан, щоб різні протести витіснити із центру Києва і щоб у пам’яті людей затерти асоціацію з революцією на Майдані 2004 р.)

У різних співочих шоу ціла зграя російського шоубізу: Діана Арбеніна і Стас П’єха («Голос країни»), Філіп Кіркоров («Шоу № 1») і т. д. Ведучі концертів: той-таки Ургант, Галкін, Ксенія Собчак. Дедалі частіше в ефірі з’являється шоухам, якого чомусь називають «епатажним журналістом», Отар Кушанашвілі.

А хто гості цих концертів, шоу і телепрограм? У переважній більшості це ті ж таки російські зірки, ведучі, журналісти й навіть опальні політики кшталту Бориса Нємцова.

Скажете, що я русофоб? Навряд чи. Я поважаю Кисельова і Шустера — це непересічні журналісти. Мені подобається музика Діани Арбеніної, а Іван Ургант, на мою думку, дуже талановита людина. Але!

Чому витіснили з ефіру наших? Хіба гірші за російських журналістів Віталій Портніков і Сергій Лещенко, Андрій Куликов і Мустафа Наєм, Наталка Соколенко й Ілона Довгань, Віталій Гайдукевич і Єгор Соболєв? Де поділись ді-джей Паша, Ігор Чайка і Євген Рибка? Їх нахабно витіснили із загальнонаціонального інформаційного простору!

Спитаєте, чому? Та тому, що наші живуть у своїй країні й хочуть бачити її кращою. Їх важко купити і змусити робити й говорити щось, що нашкодить нашій країні. А росіяни — не більше ніж найманці, які працюють за гонорар. Знаю російського журналіста (просто редактор невеликого відділу на одному з українських каналів), який їздить в Україну на роботу. У понеділок вранці він прилітає в Бориспіль літаком з Москви. Тут тиждень працює, а в п’ятницю ввечері летить додому в Москву, до дружини і дітей. І сьогодні він і такі, як він, тут, а завтра… знову в себе у Росії. Їх навряд чи хвилюватиме, що буде з Україною. Головне — аби платили. А платити будуть, доки український «піпл хаває».

Чому я про це пишу? Все просто. Вранці увімкнув новини на каналі «Інтер». Другим сюжетом ранкового інформаційного випуску був сюжет про те, як Путін і Медведєв покатались на комбайні та спробували себе в ролі комбайнера. І два «синхрони» (так телевізійники називають пряму мову в сюжеті), де прем’єр і президент РФ розказують про свої враження і плани з розвитку сільського господарства. Правда, дуже потрібний сюжет для українського глядача? Отже, нас не цікавить, що відбувається на наших полях і куди веде Україну наш президент? Головне — знати, що в Росії?

Додам ще кілька запитань. Хто всі ці люди в українському ефірі? Хто ті люди, які допускають, щоб наш ефір був таким? Хто за це відповідатиме перед нами? І скільки ми, громадяни України, будемо це «хавати»?

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Медіа»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.