Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


А вранці вони прокинулися...

Політика 24176 переглядів

Опубліковано - 3.08.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Гарячий день 2 серпня 2006 року увійде в історію України як дата заснування нового виду спорту. Ім’я йому – «Перетягування Президента».

Протягом цілого дня Віктора Ющенка дійсно перетягували – як канат. Головним козирем сторін у змаганні став ефект особистої присутності в президентських апартаментах. І чисельна перевага відносно сил противника. Саме вона забезпечила перемогу команді антикризової коаліції. Закрившись з Президентом, Віктор Янукович і Олександр Мороз зробили все, щоб від денної «аури» Юлії Тимошенко в голові Віктора Андрійовича не залишилося і сліду. Вилазка виявилася успішною – мало-помалу коаліціантам вдалося схилити главу держави на свій бік. Загрозу розпуску парламенту було попереджено. І запорукою успіху стала відсутність поряд з Віктором Ющенком лідера БЮТ.

«Розумієш, - гаряче говорила кореспондентові «proUA» зазвичай спокійна «велика людина» з Партії регіонів, - тут річ не в тому, щоб довести нашу правоту, Ющенко і так все розуміє. Але завдання Януковича і Мороза – нейтралізувати Її гіпноз, зробити його сприйнятливим до голосу розуму. Причому важливо зробити так, щоб до ранку він знову не змінив своєї думки».

Ця забавна розмова відбулася близько 22:00. А вже далеко після опівночі Ющенко оголосив про те, що вносить до парламенту кандидатуру лідера Партії регіонів. Його вихід до преси віддавав фантасмагорією.

«Я виходжу з того, що сьогодні мною демонструється ще один шанс для об’єднання країни», - окрім всього іншого, повідомив Президент. – Я звертаюся до нації з розумінням поставитися до того, що у нас є унікальний шанс звести разом обидва береги Дніпра».
Взагалі-то «звести обидва береги» неможливо, на те вони і береги. Але ідея справді унікальна.

Потім Віктор Андрійович заговорив про себе в третій особі: «Сьогодні Президент подає руку парламенту, іде назустріч і дає шанс. У нас є всі можливості говорити про перехід від політичної депресії до стабілізації політичної системи і економічного курсу».

Ще Віктор Ющенко висловився в тому сенсі, що саме про таке об’єднання країни у 2004 році говорили на Майдані. І похвалився – мовляв, вперше за останні 10 діб не було розмов про портфелі.
Взагалі слово «говорити» цього вечора було для Президента ключовим.

Тим часом Віктор Янукович і сотовариші вважають за краще діяти і, якщо треба, йти на тактичні жертви. Так, що поробиш, довелося підписати Універсал з пронатівськими формулюваннями – але хто в країні збирається жити за цим горе-документом?

Зате тепер антикризова коаліція постарається провести бліцкриг, в основі якого – в порядку черговості – затвердження нового прем’єр-міністра; обрання суддів Конституційного Суду; ратифікація договору про широку коаліцію і, нарешті, формування складу нового Кабміну.

З усім цим коаліція сподівається впоратися за два дні. Після чого кожен отримає бажане. Народ України відвернеться від політики, Президент вирушить відпочивати на дачу в Крим, Янукович з Морозом – освоюватися з керуванням країною. Одна тільки Юлія Тимошенко в цій грі не отримає свого призу. У ключовий момент леді Ю. «не дотисла». Тепер «дотискати» будуть її.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.