Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Борис Колесников не може пригадати, скільки в Донбасі українських шкіл, але вимагає мільярд для «популяризації» російської мови

Політмаразми 24060 переглядів

Опубліковано - 22.08.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Борис Колесников не може пригадати, скільки в Донбасі українських шкіл, але вимагає мільярд для «популяризації» російської мови
Пропрацювавши кілька років на посаді голови Донецької облради, один з лідерів Партії регіонів абсолютно «не в курсі» ситуації в рідній області. Хоча, «воно йому треба», як кажуть в Донбасі?

Логіка, яку зазвичай демонструє Б. Колесников, кудись дівається, коли він намагається відстояти «ідеологічні основи» ПР. Наводимо кілька фрагментів його сьогоднішнього інтерв'ю газеті «Столічниє новості» :

«Що стосується російської мови, то це навіть не підлягає обговоренню. Нам абсолютно необхідний референдум з цього питання, щоб бути абсолютно об'єктивними», - так категорично відповів Борис Вікторович на питання «А мовна проблема, вона існує?». І тут же показав, наскільки він «об'єктивний» і наскільки він глибоко знає предмет, про який галасує вже стільки часу:

«— В Донецьку скільки українських шкіл?

— Не багато, на жаль. Точну цифру не можу назвати. Але, як би там не було, держава повинна виділити гроші на популяризацію і розвиток української мови: повинні зніматися освітні програми, відкриватися українські школи, але при цьому не можна закривати російські (щиро шкода, що журналісти «СН» в цьому місці не поставили ще одне питання: «А скільки російських шкіл закрито в Донецьку і області? Цікаво було б почути відповідь «компетентної» особи – «Обком»). Гроші на популяризацію повинні бути закладені в бюджеті, їх повинні виплачувати центральним каналам, яким під силу знімати і демонструвати освітні програми. Хочете популяризувати мову? Знімайте якісні програми, якісне кіно українською мовою і відкривайте українські школи! Це коштуватиме мільярди, і не гривень, але тоді це буде дійсно турбота. А так — демагогія чистої води.

— Ви ратуватимете за те, щоб в бюджеті збільшили суму на цю статтю витрат?

— Так. Тільки рівномірно. Якщо ми витрачаємо мільярд на розвиток і популяризацію української мови, чом би нам не витратити мільярд на те ж саме для російської?».

Чудова логіка, гармонійна своєю симетричністю! Дійсно, якщо витрачаємо гроші на щось одне, то чом би не вкласти стільки ж в щось протилежне?! Типу: якщо ти купуєш шоколадку від «Рошена», то купи таку ж і від «Конті»!

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.